BDP'li Kaplan : Atanmışlar Seçilmişlere Nutuk Atamaz - Son Dakika
Güncel

BDP'li Kaplan : Atanmışlar Seçilmişlere Nutuk Atamaz

BDP\'li Kaplan : Atanmışlar Seçilmişlere Nutuk Atamaz

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan,Şırnak Valisi Hasan İpek'in konuşmasına tepki gösterip, "Atanmışlar, seçilmişlere nutuk atamaz' dedi.

10.10.2013 17:42  Güncelleme: 11:52

Bdp Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Şerafettin Elçi Havalimanı'na Anadolu Jet'in Ankara seferlerini başlatması nedeniyle düzenlenen törende Şırnak Valisi Hasan İpek'in konuşmasına tepki gösterip, "Atanmışlar, seçilmişlere nutuk atamaz. Valiler idare ediyormuş gibi burada bize ders vermeye kalkıyor" dedi. Kaplan'ın bu tepkisine Vali İpek, cevap vermedi.

Şerafettin Elçi Havalimanı'nda, Anadolu Jet'in Ankara'dan düzenlediği ilk sefer nedeniyle havalimanında tören düzenlendi. İlk seferde yolcuları karşılamamak için düzenlenen törene Şırnak Valisi Hasan İpek ile Ankara'dan uçakla gelen BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, AK Parti Şırnak Milletvekili Emin Dindar da katıldı. Yolcular falklor ekiplerinin gösterisi ile karşılanması ardından konuşmalara geçildi.

VALİ: İNSANIN ÜZERİNE EL YAPIMI BOMBA, MOLOTOF ATILMAYACAK

Şırnak Valisi Hasan İpek, son 1 ay içerisinde birçok olayın görüldüğünü anlatırken, şöyle dedi:

"Son 1 hafta içerisinde 4 iş makinesi yakıldı. Bunların çözüm ve barış süreciyle ilgisi var mı? Yok. Bu insanlara sürekli molotoflarla sokağa çıkartıyor olmanın bir anlamı var mı? Yok. İşte bunları hep birlikte yapacağız. Ben Şırnak Valisi olarak gaz atmayacağım, su atmayacağım halkıma. Yürüyüşlerini yapacak, basın açıklamasını yapacak ama başkaları da gelip benim insanlarımın üzerine molotof atmayacak, el yapımı bombalar atmayacak. İnsanlarımı sokağa çıkartmamak için illa taşlamayacak. Ben bu havaalanının mutluluğunu Şırnak'ın her yerinde, her noktasında olması dileğiyle, bu Ankara severlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese, milletvekillerime, sivil toplum kuruluşu temsilcisi arkadaşlarımıza da hoşgeldiniz diyorum. ve bu uçuşların devamını diliyorum başta sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bu hizmeti Şırnaklılara getirmek için çaba serfeden tüm yetkililere teşekkür ediyorum."

Vali İpek'in konuşması ardından kürsüden ayrılacağı sırada, adı öğrenilemeyen bir kişi, Vali İpek'ten karayollarındaki sorunların bitirilmesini istedi. Vali İpek de buna karşılık, "Karayollarını yaparken kamyonları da yakmamamız lazım" cevabını verdi.

BDP Milletvekili Hasip Kaplan, bunun üzerine araya girerek, "Bu ilde 6 belediye başkanı, milletin iradesiyle seçilmişse, 5 sene cezaevinde tutulmasın. Tutulursa düşüncelerinden dolayı bu milletin iradesi sandıkta tezahür ediyor. Benim 2 milletvekilim 5 yıldır tutuklu. Benim 6 belediye başkanım tutuklu. Ramazan Uysal, Allah aşkına terörist midir cezaevindedir? Faysal Sarıyıldız öyle midir? Allah aşkına yapmayın. Biraz da bu vatandaşın çektiklerini görün. Bizi isyan ettirmeyin" diyerek ayağa kalkıp Vali İpek'e döndü.

Yanında bulunan eşine de, "Hanım kalkar mısın? Ben buraya nutuk dinlemeye gelmedim. Ben burada nezaketen bulundum. Nezaketen kısa konuştum. Ben siyasetçiyim, seçilmişim. Bana atanmışlar burada nutuk atamaz. Demokraside atanmışlar nutuk atmaz. Seçilmişler mecliste, iktidarı muhalefetiyle bunu yapar. Kusura bakmayın" diyerek havalimanından ayrıldı.

Vali İpek de Kaplan'a, "Sayın vekilim siz kendi mantığınızla algılıyorsunuz" dedikten sonra Hasip Kaplan, Vali İpek'e dönerek, "Beyefendi sen valisin. İki tane milletvekilin var burada. Biri iktidar, bir de muhalefet var. Bize bırakın bu işi" dedikten sonra eşi ile birlikte tören alanını terk etti.

Gerginleşen ortamı sakinleştirmeye çalışan AK Parti Şırnak Milletvekili Emin Dindar ise, "Nasıl barışı sağlayabiliriz? Nasıl güzellikleri getirebiliriz? Çoktan beri belki halkımız bu güzellikleri hak etmişti. Ama yeni nasip oluyor. Bunlara gölge düşürülmemesi gerekiyor. Bazı yerlerde karşılaştığımızda dikkat ederseniz, iktidar partisi olmam hasebiyle konuşmamda pek. Siyasete pek yer vermedim. Herkes istediği kadar konuştu, hepiniz ordaydınız, bir kısıtlama yoktu" dedi.

Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan BDP Şırnak Milletvekili Kaplan, şunları söyledi:

"Bugün, yarın benim merkez ilçe kongrem var. Onun için bugün geldim. İlk sefer diye program düzenlenmiş. Nezaketten inmişken ben de dahil oldum. Şırnak Valisi, 'Halay çekin' diyor. 'Halay çekmem. Savaş teskeresi bugün Meclis'te görüşülüyor. Benim halkımın halay çekecek hali yok' dedim. 'Kısa bir söz alalım siyaset yapmayın' dedim. İki milletvekili var orada, seçilmişler var orada. Bu ülkeye atanmış bir vali, valiler idare ediyormuş gibi burada bize ders vermeye kalkıyor. Bu devletin, bu şekilde değişmesi lazım. Atananlar bu ülkenin kaderine el koymaz. Seçilenler, bu milletin idaresiyle seçilen 2 milletvekili, bugün tüm belediye başkanlarım cezaevindedir. Kusura bakmayın, gözümüzün içine baka baka bize, 'Molotof atıyorlar', 'Taş atıyorlar', bu ülkede yaşananlar bugün savaş tezkeresi niye geliyor? Çözüm sürecinde niye paket boş çıkıyor? Çözüm sürecinde görüşmeleri yapılırken niye savaş teskeresi getiriliyor? Bu ülkede hükümet, insan umudu, barışı, demokrasiyi besler. Bu çözüm sürecine katkı sunar, özgürlüklerin önünü açar. Eğer özgürlüklerin önü açılırsa, milletvekilleri tutuklanmazsa, belediye başkanları tutuklanmazsa, herkes fikrini söylerse, demokratik cözüm güçlenir. Biz bunu söylüyoruz. Bu hem valiye tepkidir, bıktım artık nutuk duymak istemiyorum. Artık ben bir Şırnak Milletvekili'yim, tek seçilmiş kalmışım. Bu millete hakaret yapılmasını istemiyorum. Kimse kimsenin babası değil. Herkes onları görüyor, devlet olarak sanki herşeyin çözümü de onlarda. Onlar da ev sahibi gibi olmaları lazım."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP'li Kaplan : Atanmışlar Seçilmişlere Nutuk Atamaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement