BDP'li Birtane: Mektuplar Ulaştırılacak - Son Dakika
Güncel

BDP'li Birtane: Mektuplar Ulaştırılacak

BDP\'li Birtane: Mektuplar Ulaştırılacak

Mülkiye Birtane, Abdullah Öcalan'ın gönderdiği mektupların muhataplarına ulaştırılacağını ifade etti.

27.02.2013 15:34  Güncelleme: 15:52

Diyarbakır'da DTK tarafından düzenlenen 'Kürt Kadın Buluşması' toplantısına katılan BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Abdullah Öcalan'ın gönderdiği mektupların muhataplarına ulaştırılacağını belirterek, Aysel Tuğluk'un da bu nedenle toplantıya katılmadığını söyledi.

DTK Kadın Meclisi tarafından Diyarbakır'da '1'nci Kürt Kadın Buluşması' toplantısı düzenlendi. DTK binasında düzenlenen toplantıda Kürtçe açılış konuşması yapan BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, tarihi bir dönemden geçildiğini anlatırken, şöyle dedi:

"Süreç; tarihi bir süreçtir ve çok önemlidir. Her iki tarafta ciddi bir yaklaşmalıdır. 40 yıllık bir savaştan sonra her kesim barış sürecine gelmiş durumda. İmralı Adası'nda elde ettiğimiz bilgilere göre, 5- 6 aydır devletle görüşme yapılmış ve bugün müzakere ve görüşme düzeyine ulaşmış. Sayın Öcalan, 90'lı yıllardan bu güne kadar barış sürecinden bahsediyordu. Onlarca kez ateşkes için çabalar oldu. Fakat olumlu bir cevap gelmemişti. Bugün süreç başlatılmışsa barış için verilen ısrarlı mücadele kazanmıştır."

Bugün görüşmelerin bir tarafının Abdullah Öcalan olduğunu söyleyen Birtane, Kürt ve Ortadoğu'daki tüm halkların adına olan tarafın diğer tarafında devlet ve hükümet olduğunu ifade ederek şöyle dedi:

"Bu süreç adına iki heyet İmralı'ya gitti. En son olarak bir heyet gitti. Sonra Sayın Öcalan görüşlerini almak için 3 ayrı yere 3 mektup gönderdi. Eşbaşkanımız Sayın Tuğluk'un bu toplantıya katılmamasındaki bir neden bu mektuplardır. Bu mektuplar muhataplara ulaştırılacak. Bir yol haritası var.. Bu yol haritası için görüşler alınacak. Biliyoruz ki bu tarihi süreç her yönüyle sabotaja uğrayabilir. Böyle görüşmelerde, böyle müzakerelerde her zaman sabotaj öne çıkıyor."

FB,SS(GG/İD) - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP'li Birtane: Mektuplar Ulaştırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement