BDP'li Ayhan'a Havai Fişekli Karşılama - Son Dakika
Güncel

BDP'li Ayhan'a Havai Fişekli Karşılama

BDP\'li Ayhan\'a Havai Fişekli Karşılama

Cezaevinden tahliyesinin ardından BDP Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret eden BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, havai fişeklerle karşılandı.

03.01.2014 19:53

Cezaevinden tahliyesinin ardından BDP Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret eden BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, havai fişeklerle karşılandı.

Anayasa Mahkemesi'nin "KCK" tutuklusu iki vekil hakkında "Tutukluluğun makul süreyi aştığı" ve "Seçilme hakkının ihlal edildiği" kararını vermesinin ardından Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan'ın tahliyelerine karar verdi. Tahliye olmasının ardından İbrahim Ayhan ilk olarak BDP Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret etti. Konvoy halinde il başkanlığına gelen Ayhan'a partililer sevgi gösterilerinde bulundu. Ayhan'ın il binasına gelişi sırasında havai fişek gösterisi yapıldı.

BDP İl binası önünde gazeteciler bir açıklama yapan Ayhan, "Uzun bir süredir halkımızın özgürlük mücadelesini yürüten arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu siyasi soykırım operasyonları sonucu içerde tutsak durumdadırlar. Üzerimizdeki bu siyasal yaklaşımların son bir ay içerisinde özellikle tutuklu vekiller şahsında yaşanan hukuksal uygulamalardan kaynaklı tüm çıplaklığıyla siyasi bir tutum olduğu açıktır. Bu da gösteriyor ki bütün bu yargılamalar adı altında yürütülen halkımızın özgürlük taleplerini onurlu yaşam mücadelesini bastırmaya ve yok etmeye yöneliktir" dedi.

BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gültan Kışanak ise, "İnanıyorum ki cezaevlerin kapısını sonuna kadar açacağız. Arkadaşlarımızın tahliyesinden büyük bir sevinç duyduk. Ama bu sevincimiz biraz buruk bir mutluluk. Cezaevlerinde binlerce arkadaşımız var. Hepimizin beklentisi cezaevlerinin kapısı açılsın ve bütün siyasi tutsaklar serbest kalsın" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel BDP'li Ayhan'a Havai Fişekli Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement