BBP'li Tunç, 'Evet' Gerekçelerini Anlattı - Son Dakika
Güncel

BBP'li Tunç, 'Evet' Gerekçelerini Anlattı

BBP\'li Tunç, \'Evet\' Gerekçelerini Anlattı

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, güçlü ve uzun süreli hükümetlerin kurulacak olması dolayısıyla referandumda 'Evet' diyeceklerini açıkladı.

05.04.2017 15:58

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, güçlü ve uzun süreli hükümetlerin kurulacak olması dolayısıyla referandumda 'Evet' diyeceklerini açıkladı.

BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, parti üst düzey yöneticileriyle birlikte referandum çalışmaları kapsamında partisinin Antalya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İl Başkanı Ramazan Doğan ve partililerle bir araya gelen Üzeyir Tunç, 16 Nisan referandumu için partinin tüm organlarıyla istişareler yapırak karar alındığını anlattı. Türk kimliği ve Türkçe, kuvvetler ayrılığı prensibi, temel hak ve inanç hürriyetinin vazgeçemeyecekleri kriterler olduğunu kaydeden Tunç, 1982 darbe anayasasıyla dayatılan darbe hukuku ve vesayetin ortadan kaldırılma mecburiyeti olduğunu, 18 madde içinde BBP'nin kriterlerine tam istedikleri manada olmasa da büyük ölçüde cevap bulduklarını söyledi.

Tunç, "Her şeyden önce TBMM'nin 17 Nisan sabahı 'evet'in geçmesini müteakiben hummalı bir çalışma içine girerek bu milletin temsilde adaletin sağlanmasına engel olan antidemokratik siyasi partiler yasası ve antidemokratik seçim sisteminin derhal değiştirilmesi lazım. Bu konuda sayın cumhurbaşkanı ve başbakandan da bu sinyalleri aldık ama inşallah bizim arzu ettiğimiz noktada olur" dedi.

Anayasanın değiştirilemez ve değiştirilmesi dahi teklif edilemez maddelerine ilişkin bir değişiklik olmadığını kaydeden Tunç, "Üniter yapımızla ilgili hiç kimsenin endişesi olmasın. Değiştirilmesi veya akamete uğratılması yönünde anayasanın 3'üncü maddesiyle bu garanti altındadır. Hiç kimse bir şey yapamaz. Onu da yapsalar bu millet asla müsaade etmez. Yine anayasamızın 6'ncı maddesinde de bu konu kırmızı çizgilerle çizilmiştir. Böyle bir sıkıntı yoktur. Türkiye bir sistem değişikliğine gidiyor ve bunu sistem bazında düşünmeliyiz" dedi. Tunç, evet deme sebeplerinden birinin güçlü ve uzun süreli hükümetlerin kurulacak olması olduğunu ifade etti.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BBP'li Tunç, 'Evet' Gerekçelerini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement