Bayramda "Bak Bizim şarkımızı çalıyorlar" sürprizi - Son Dakika
Güncel

Bayramda "Bak Bizim şarkımızı çalıyorlar" sürprizi

Bayramda "Bak Bizim şarkımızı çalıyorlar" sürprizi

MERAL ÖZDEMİR - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT), "Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar" oyunuyla Kurban Bayramı'nda seyircisine sürpriz yapacak.

16.10.2013 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERAL ÖZDEMİR - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT), "Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar" oyunuyla Kurban Bayramı'nda seyircisine sürpriz yapacak.

Bir süre önce Murathan Mungan'ın yazdığı, Yurdaer Okur'un yönettiği "Taziye" adlı oyunla perdelerini açan DDT, bayramda Niel Simon'un yazdığı, usta yönetmen İskender Altın'ın yönettiği yeni oyunuyla tiyatroseverlerin karışısına çıkıyor.

Yeşim Gökçe'nin çevirisini yaptığı, Gonca Coşkun ile Niyazi Özgün Çoban'ın rol aldığı oyunun müzikleri Marwin Hamlisch'a, dekoru Ali Cem Köroğlu'na, kostüm tasarımı Funda Karasaç'a, ışık tasarımı İzettin Biçer, koreografisi ise Deniz Kılıçlı'ya ait. Oyun, bugün (17 Ekim) Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Orhan Asena Sahnesi'nde Türkiye prömiyeri yapacak.

İki perdelik müzikalin yönetmeni Altın, AA muhabirine oyun hakkında yaptığı değerlendirmede, Diyarbakır'da yönettiği 4. oyun olduğunu söyledi.

Niel Simon'un seyircinin yakından tanıdığı çok önemli, yaşayan bir tiyatro yazarı olduğunu, oyundaki müziklerin bestecisi Hamlisch'in ise 'Grammy' ve 'Oscar' ödüllü olduğunu anlatan Altın, "Oyunumuz, bir besteci ile şarkı sözü yazarı arasında aniden doğan bir aşk hikayesini anlatıyor" dedi.

- "Bak seni anlatıyor"

Altın, hikayeyi aktarırken sokaktan, yaşamdan, herkesin kendini göreceği ve bileceği bir oyun yaptıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bir ilişkisi, evliliği, nişanlılığı olanların seyrederken birbirini dürterek 'Bak seni anlatıyor' diyecekleri bir oyun olacak. Bize öğretilmiş, şimdiye kadar kafamızın üzerinde sallanmış eller ve parmaklar üzerinden gelişen bir ilişkinin hikayesi değil. Aksine birbirini severek, öğrenerek, geliştirerek, değiştirerek oluşan bir aşkın hikayesi."

- Türkiye'de ilk kez Diyarbakır'da sahnelenecek

Oyunun Türkiye prömiyerini Diyarbakır'da yapacaklarını aktaran Altın, "Bu oyunla Devlet Tiyatrolarının Diyarbakır'a ne kadar güvendiğini, benim de Diyarbakır seyircisini ne denli önemli bulduğumu göstermek açısından bir bayram hediyesi. Bu nedenle Türkiye prömiyerini Diyarbakır'da yapıyoruz" diye konuştu.

Altın, insanların giderek yalnızlaştığını, birbirini sevme çabası konusunda ne kadar zayıf düştüklerini oyunda göstermek istediğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bayramda 'Bak Bizim şarkımızı çalıyorlar' sürprizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement