Baykal, Diyarbakır Barosu'nu Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Baykal, Diyarbakır Barosu'nu Ziyaret Etti

Baykal, Diyarbakır Barosu\'nu Ziyaret Etti

Diyarbakır Barosu’nu ziyaret eden CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal, Tahir Elçi cinayeti ile ilgili herkesin kendisini sorgulaması gerektiğini kaydetti.

09.12.2015 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Barosu'nu ziyaret eden CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal, Tahir Elçi cinayeti ile ilgili herkesin kendisini sorgulaması gerektiğini kaydetti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal ile Aydın milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ailesinin ardından baro yönetimine de taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretten sonra açıklamalarda bulunan Baykal, "Tahir Elçi'nin bu şartlar altında yani silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmesi sadece üzüntüyle karşılanamaz. Kamuoyunun yakından izlediği ve saygı duyduğu bir insandı. Terör, şiddet ve silah konusunda çok açık bir insandı. Hukuk ve demokrasi anlayışı içerisinde hak mücadelesini yerine getiren ve destekleyen biriydi. Böyle barışı önceleyen, şiddete ve silaha içtenlikle gönülden karşı çıkan Elçi, siyasetin bunun dışında şekillenmesini düşünürdü. Bu doğrultuda böyle bir insanın şiddet olayında silahla hayatına son verilmiş olmasında herkes kendisini sorgulamalıdır. Bu konulara bakışını gözden geçirmelidir" dedi.

"ŞÜPHELİ SIFATIYLA HENÜZ GÖZALTINA ALINAN KİMSE YOK"

Daha sonra konuşan Diyarbakır Baro Başkan vekili Ahmet Özmen ise bu alçakça cinayetin 12'inci güne girdiğine dikkat çekerek, henüz şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulmuş veya gözaltına alınan hiç kimsenin olmadığını dile getirdi.

"KATLİAMIN FAİLLERİNİN BULUNMASI İÇİN ÇABA SARF EDİLMELİDİR"

CHP Aydın milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ise sorunların siyasetle çözülmesini isteyen ve ciddi çabalar sarf eden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesini hem ailesiyle hem de baroyla paylaşmak amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti. Baydar, "Bu katliamın faillerinin bulunması konusunda ciddi şekilde çaba sarf edilmelidir. Bunun her zaman hatırlatılması ve taze tutulması gerekir. Onun ötesinde Elçi'nin bu ölümü bölge halkı ile kurulan empatiye kaynak ve vesile olmasını önemsiyoruz. Bu duygular içerisindeyiz. Böyle katliamların olmamasını istiyoruz. Silahlar dışında gündemlerle Diyarbakır'ı ziyaret etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamaların ardından Baykal ve beraberindekiler daha sonra basına kapalı olarak görüştü. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Baykal, Diyarbakır Barosu'nu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement