Batman'da Liseli Kızlar Özgecan İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Batman'da Liseli Kızlar Özgecan İçin Yürüdü

Batman\'da Liseli Kızlar Özgecan İçin Yürüdü

Batman'da liseli kız öğrenciler, Mersin'de Özgecan Aslan'ın öldürülmesini düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.

17.02.2015 12:49

Batman'da liseli kız öğrenciler, Mersin'de Özgecan Aslan'ın öldürülmesini düzenledikleri yürüyüşle protesto etti. Öğrenciler adına konuşan Şilan Özdemir, "Bugüne kadar öldürülen kadınlara ses çıkarılsaydı, Özgecan bugün hayatta olurdu" dedi. Yürüyüşe katılan kızlar sık sık, 'İdam idam idam' diye bağırdı.

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto eden Batman Petrol Anadolu Lisesi kKız öğrencileri, 3 kilometrelik yürüyüş düzenledi. Turgut Özal Bulvarı'ndaki Atatürk Parkı'nda bir araya gelen liseli kızlar sık sık, 'İdam, idam, idam', 'Batman susma, Özgecan'a sahip çık' sloganları attı.

Öğrenciler adına konuşan Petrol Anadolu Lisesi 11'nci sınıf öğrencisi Şilan Özdemir, "Ailelerin öpüp koklayamadığı gençleri maalesef belirsiz insanlar gelip öldürüyor. Türkiye'de 30 milyon kadın var. Eğer daha önce öldürenlere ses çıkarılsaydı, şimdi Özgecan hayatta olurdu" dedi.

Petrol Anadolu Lisesi 11'inci Sınıf öğrencisi Yasemin Öz de dışarı çıkmaktan korkar hale geldiklerini belirterek, "Eve geliyoruz, okula gidiyoruz, korkuyoruz. Nedir bu çektiğimiz? Korkmak zorunda kalıyoruz. Artık tek bir cinayette şehri yıkarız" diye konuştu. Islık ve sloganlarla tepkilerini dile getiren liseli kızlar, konuşmaların ardından yürüyerek okullarına döndü.

EMNİYET'TEN ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR

Öğrencilerin basın açıklaması ve yürüyüş sırasında güvenlik önlemi alan Güvenlik Şube Müdürü Akın Şahin, kız öğrencilere teşekkür ederek, "Ayağınıza, yüreğinize sağlık. İnşallah, adalet yerini bulacak. Toplumumuz bir daha böyle olay yaşamaz. Sessiz ve sedasız okulunuza dönün. Teşekkürler" diye konuştu. - Batman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman'da Liseli Kızlar Özgecan İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement