Batman'da Belediye Başkanvekilliğine Dbp'li Kaytar Getirildi - Son Dakika
Güncel

Batman'da Belediye Başkanvekilliğine Dbp'li Kaytar Getirildi

Batman\'da Belediye Başkanvekilliğine Dbp\'li Kaytar Getirildi

Batman Belediyesi’nde, ‘öz yönetim’ açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle belediye eş başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel ile 16 meclis üyesinin görevlerinden uzaklaştırılması üzerine yapılan seçimlerde belediye başkanvekilliğine DBP’li Hürriyet Kaytar getirildi.

19.10.2015 18:59

Batman Belediyesi'nde, 'öz yönetim' açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle belediye eş başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel ile 16 meclis üyesinin görevlerinden uzaklaştırılması üzerine yapılan seçimlerde belediye başkanvekilliğine DBP'li Hürriyet Kaytar getirildi. AK Partili meclis üyeleri, aldıkları karar gereği aday göstermedi.

Batman'da 'öz yönetim' açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle Belediye Eş Başkanları Sabri Özel ve Gülistan Akel ile 16 DBP'li meclis üyesinin İçişleri Bakanlığı'nca görevlerinden uzaklaştırılmaları nedeniyle başkanvekilliği seçimi yapıldı. Seçimlerin öncesinde AK Partili meclis grubu tarafından belediye önünde basın açıklaması yapıldı. Partililer adına konuşan meclis üyesi İskan Yel, "Belediye başkanının geçici olarak görevden alınması sonucu yapılacak olan belediye başkanvekili seçiminde parti kurullarımızda yaptığımız istişareler sonucu aday göstermeme kararı alınmıştır" dedi.

Bu nedenle DBP'li meclis üyesi Hürriyet Kaytar dışında başka adayın çıkmadığı seçimlerde, Kaytar 13 oy ile başkanvekilliğine getirildi.

Öte yandan, görevinden uzaklaştırılan eş başkanlar Özel ve Akel ile 16 meclis, İçişleri Bakanı'nın kararı nedeniyle Batman İdare Mahkemesi'ne itiraz dilekçesi verdi. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Batman'da Belediye Başkanvekilliğine Dbp'li Kaytar Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement