Batıdan Doğuya "Gönül Köprüsü Kardeşlik Projesi" - Son Dakika
Güncel

Batıdan Doğuya "Gönül Köprüsü Kardeşlik Projesi"

Batıdan Doğuya "Gönül Köprüsü Kardeşlik Projesi"

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından imzalanan protokol gereği il ve ilçe müftülükleri arasında kardeşlik projesi geliştirilerek kaynaşma ve tanışmayı amaçlayan proje ile Aydın’ın Nazilli ilçesindeki din görevlileri ile Adana’nın Kozan ilçesindeki din görevlileri arasında “Gönül Köprüsü Kardeşlik Projesi” kapsamında, 48 kişilik din görevlisi ilçeye geldi.

03.06.2014 12:05

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından imzalanan protokol gereği il ve ilçe müftülükleri arasında kardeşlik projesi geliştirilerek kaynaşma ve tanışmayı amaçlayan proje ile Aydın'ın Nazilli ilçesindeki din görevlileri ile Adana'nın Kozan ilçesindeki din görevlileri arasında "Gönül Köprüsü Kardeşlik Projesi" kapsamında, 48 kişilik din görevlisi ilçeye geldi.

Kozan İlçe Müftülüğü tarafından törenle karşılanan misafirler birbirlerine sarılarak duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Nazilli Müftülüğü Kafile Başkanı Mustafa Kahyaoğlu yaptığı açıklamada, bu projenin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Antalya'nın Manavgat ilçesinde ilçe müftülerinin katılımıyla yaptığı toplantıda aldığı kararla hayata geçirildiğini söyledi.

Projenin tüm Türkiye geneline yayılmasını amaçladıklarını belirten Kahyaoğlu, "Bizler de bu proje kapsamında Adana Kozan'a geldik. Buradan da Mersin'in Tarsus ilçesi, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin illerini ziyaret ederek oradaki din görevlileriyle tanışıp kaynaşacağız. Bizleri ağırlayan gönüllerimizi fetheden başta Kozan Müftümüze ve din görevlilerine teşekkür ediyoruz. İlerleyen zamanlarda biz de kendilerini bu proje kapsamında Nazilli'ye davet ettik. Bu projenin Türkiye'deki tüm din görevlilerine yayılması için bir başlangıç olur diye düşünüyorum" dedi.

Misafirleri evinde ağırlayan din görevlisi Bekir Kurt, "Gönül Köprüsü Kardeşlik Projesi'ne müftümüz, gönül vermiş bizleri de din görevlilerini de heyecanlandırdı. Misafirlerimiz için birkaç gündür hazırlık yaptık. Biliyorsunuz bizim dinimizde misafir ağırlama geleneğimiz göreneğimiz var. Bu çerçevede bizler nasıl kaynaşabiliriz. İmamlar, din görevlileri sadece namaz kıldırır algısı var toplumumuzda maalesef. İmam sadece camide namaz kıldıran maaş alan değil bulunduğu mahallenin, bulunduğu ilçenin genel değerleriyle ilgilenendir. Mümin müminin kardeşidir düsturu ile bugün biz bu duyguyu bir defa daha yaşadık" diye konuştu.

Kozan Müftüsü Bilal Başoğlu ise yaptığı açıklamada, "Maksadımız din görevlileri öncülüğünde insanların birbirlerini sevmeleri, birbirleriyle kaynaşmaları, din görevlilerinin birbirleriyle, doğusuyla, batısıyla, meslektaşlarıyla kaynaşmalarıydı. Kozan'dan başlayan 4 günlük bir gezi programı var. Adana Kozan, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin illerini gezerek dini ve kültürel mekanları gezdirmek, din görevlilerinin hem birbirleriyle kaynaşması açısından katkı sağlayacak diye umuyoruz. Niyetimiz milletimize, vatanımıza, din kardeşlerimize ve din görevlilerimizin muhabbetle birbirleriyle kaynaşmalarıdır" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Batıdan Doğuya 'Gönül Köprüsü Kardeşlik Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement