Başkan Kocamaz'a Tömük'ten Tam Destek - Son Dakika
Güncel

Başkan Kocamaz'a Tömük'ten Tam Destek

Başkan Kocamaz\'a Tömük\'ten Tam Destek

Burhanettin Kocamaz'a, Erdemli'nin Tömük beldesinde yaptığı toplantıda bölge halkından tam destek geldi.

16.01.2014 11:17

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a, Erdemli'nin Tömük beldesinde yaptığı toplantıda bölge halkından tam destek geldi.

Erdemli'de bir dizi ziyaret gerçekleştiren Başkan Kocamaz, Kamyoncular Kooperatifi, Sanayiciler Sitesi ve esnaflarını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Başkan Kocamaz'a Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Hüsnü Doğan, belde belediye başkanları, İl genel ve Belediye meclisi üyeleri ile partililer eşlik etti.

Akşam Tömük Belde teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıya da katılan Başkan Kocamaz'ın salona girmesiyle adeta alkış tufanı koptu.

Tömük halkı tarafından yoğun tezahürat altında toplantı salonuna giren Başkan Kocamaz, vatandaşlara alkışlarla cevap verdi.

Mersin'in problemlerini çok iyi bildiklerinin altını çizen Başkan Kocamaz, vatandaşlarla sürekli görüştüklerini, çözüm konusunda projelerinin hazır olduğunu söyledi.

Hizmete talip olduklarını vurgulayan Başkan Kocamaz, "Bizler kendini bu millete adamış, millet, memleket, vatan ve bayrak sevdalısı bir Türk milliyetçisi olarak, Mersin'in ve ülkenin bugün içerisinde bulunduğu konumu göz önüne alarak bu 3 aşamalı seçimin ilk ayağı olan 30 Mart'taki yerel seçim için karşınızdayız. Bildiğiniz gibi 30 Mart 2014 tarihinde yerel seçim yapılacak. Ondan 4 ay sonra yine ilk defa Türkiye'de halkın seçeceği bir cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gidilecek ve ondan 8 ay sonra yani 2015 baharında şayet öne alınmazsa bir yerel seçim heyecanı yaşanacak. Dolayısıyla 1 yıl içerisinde 3 defa sandığa gitmek durumundayız" dedi.

Başkan Kocamaz, "Özellikle yeni çıkarılan ve ülkenin geleceğiyle ilgili hepimizin endişe taşıdığı, Türkiye'yi bir federal sisteme götürmeye yönelik bir alt yapı olarak gündeme getirilen bu Yeni Büyükşehir Yasası'yla birlikte hepimizin her zamankinden daha duyarlı olma mecburiyeti vardır. Bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyen bölücü örgütün ekmeğine bu yasayla tereyağı sürülmüştür. Bizim bunun için bu vatanın, bu memleketin kurtuluş mücadelesi veren dedelerin torunları olarak, sorumluluğumuz her zamankinden daha fazladır. Bildiğiniz gibi bölücü örgütün ortaya attığı harita da Mersin dahil ülkenin doğusunu Kürdistan olarak göstermeye çalışıyor. Yine Barzani gibi bir melun Kuzey Irak televizyonlarında Mersin'de dahil hava durumunu gösterirken kendi haritaları gibi gösteriyor. Dolayısıyla geçmişimize karşı sorumluluğumuz var, şehit ve gazilerimize karşı sorumluluğumuz var, vebalimiz var. Bizden sonraki nesillere karşı gerçekten çok büyük vebalimiz var. Onun için diyoruz ki bu seçimi geçmişteki seçimler gibi sıradan bir seçim olarak algılamayınız. Bu seçimi önemseyiniz ve önümüzdeki seçime kadar kalan 30 Mart'a kadar kalan 75 günlük süreyi çok iyi değerlendiriniz. Elbette ki bu toprakları o salyasını akıtanlara bırakmayız. Bu topraklar ancak onlara mezar olabilir. Bizler Mersinliler olarak üzerimize düşeni yapacağız. Çok çalışacağız ve herkes evinin önünü temizleyecek. Belki bu 75 gün içerisinde yeterince dinlenemeyeceğiz, uyuyamayacağız ama 30 Mart'ta ortaya koyduğumuz hedefi Allah'ın izniyle 12'den değil 13+1'den vuracağız" şeklinde konuştu.

Başkan Konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz Mersin'i bir bütün olarak görüyoruz, Mersin'in sıkıntılarını biliyoruz. Mersin gerçekten bugün hak ettiği yerde değil. Yaptırdığımız araştırmalarda Mersinde birinci problem %22 ile %29 arasında değişen bir işsizlik oranı. Hem de Türkiye ortalamalarının 2-2,5 katı bir işsizlikten söz ediliyor Mersin'de. Mersin bu ülkenin ekonomisine katkı sağlayan iller arasında yani vergi ödemede 6. sırada. Ama bu ülkeden bu ülkenin başkentinden hizmet alan iller arasında Mersin 21. sırada. Bu bir haksızlık, bu Mersin başka illerin açığını kapatıyor demektir. Mersin'in kendi sıkıntılarını ortadan kaldırmaktan ziyade burada kazanılanların başkalarının açığını, eksiğini kapatmak için kullanıldığını, Mersin'in kendisi doymadan başkalarına destek verdiğinin göstergesidir.

Mersin'in problemlerini biliyoruz. Vatandaşlarımızla sürekli görüşüyor sorunlarını dinliyoruz. Araştırmalarımızı ona göre yapıyor ve çözüm üretmek için projeler hazırlıyoruz. Yaptırdığımız araştırmalarda bu seçimin galibi Milliyetçi Hareket. Ama bizim gayretimiz, çabamız, bu koşturmalarımız seçime kadar yapacağımız çalışmalar orada güçlü bir şekilde durabilmek, güçlü olabilmek, meclisteki üye sayısının çoğunluğunu Milliyetçi Hareket'in elemanlarından oluşturabilmek ve Mersin'e bütün ilçeleriyle birlikte daha fazla hizmet verebilmek ve alnımız açık başımız dik olarak kararlı bir şekilde, bütün problemleri ortadan kaldırabilmektir. Bunun için daha çok çalışmalıyız. Bizler birleşmek, bütünleşmek birbirimize sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Bizler her zamankinden daha fazla saflarımızı sıklaştırmak mecburiyetindeyiz. Eğer bizler güçlerimiz birleştirirsek, bir araya gelirsek Allah'ın izniyle Mersin merkezde ne varsa Erdemli'de, Tarsus'ta, Anamur'da ve diğer ilçelerde aynısı olacak. Ama bugünkü Mersin merkez değil onu özellikle belirtmek istiyorum. Çünkü bugünkü Mersin merkezde şu saatte insanlar sokağa yalnız başına çıkmaktan çekiniyor. Endişe taşıyor, korktuğunu belirtiyor. Mersin'i eğer bir huzur kenti haline getirmek istiyorsak, Mersin'i bir barış kenti haine getirmek istiyorsak, Mersin'de yaşayan insanların 24 saat gece, gündüz demeden 365 gün Mersin'in bütün sokaklarına rahatça girip çıkmasını istiyorsak birleşmek mecburiyetindeyiz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Kocamaz'a Tömük'ten Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement