Başkan Cem Kara Çakılda Planları Anlattı - Son Dakika
Güncel

Başkan Cem Kara Çakılda Planları Anlattı

Başkan Cem Kara Çakılda Planları Anlattı

Kara'nın yoğun girişimleri ile birer birer açılmaya başlayan imarlar hakkında, vatandaşlar her konuda bilgilendiriliyor.

06.08.2012 16:33

Çatalca'nın yıllardır kanayan yarası olan ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın yoğun girişimleri ile birer birer açılmaya başlayan imarlar hakkında, vatandaşlar her konuda bilgilendiriliyor. Neredeyse her köy ve mahallede düzenlenen imar planları bilgilendirme toplantılarına geçtiğimiz gün bir yenisi daha eklendi. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara Çakıl Mahallesi'nde Çatalca 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planlarıyla ilgili bilgi aktardı.

Çakıl Mahallesi Çınar Meydanı'nda düzenlenen toplantıya Çakıl Mahalle Muhtarı Saffet Esen'in yanı sıra Çatalca Belediyesi Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Metin Sezer, Erhan Güzel, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Hazırlanan slayt eşliğinde sunuma başlayan Belediye Başkanı Cem Kara, Çakıl Mahallesi'ndeki yıllardan bu yana gelen nüfus hareketliliğini gösteren tablo eşliğinde bilgi verdi. Başkan Cem Kara "1990 yılında Çakıl köyünün nüfusu 1693 olarak resmiyet kazanmış. 2000 yılına gelindiğinde ise 2523'e kadar çıkan nüfus, 2007 yılında 2884 olarak gözükmektedir. 2008 ve 2009 yıllarında da hemen hemen aynı rakamlar Çakıl Mahallesi'nin nüfus sayısını oluştururken, 2010'da nüfus 2642, 2011'de ise 2683 olarak belirtilmiştir. TÜİK tarafından alınan bu bilgilere göre 2004'te Büyükşehir'e bağlanan Çakıl için son yıllarda İSKİ yasakları, tarım yasakları ve imarsızlık ile beraber dışarıya göç var diyebiliriz," dedi.

Çakıl Mahallesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 28.11.2008 gün ve 2915 sayılı kararı ile uygun bulunarak İBB Başkanı'nca 05.03.2009 tarihinde onanarak, bu plana vatandaşların 250 itirazda bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Cem Kara, "Sizler halk olarak plana nasıl itiraz ettiyseniz, biz de Çatalca Belediyesi olarak bu yapılan plana itiraz ettik. Üç yıllık bir zaman sonrasında itirazlarımız dikkate alındı ve bir kısmı düzeltilerek revizyon kararı alındı. Bu planın yapılmasında 24 ayrı kurumdan görüş alınıyor. En önemli kurumların başında İSKİ, İl Tarım Müdürlüğü, Orman Bakanlığı ve son zamanlarda bölgemizde yapılan bağlantı yollarından sonra da Karayolları Genel Müdürlüğü de önemli bir kurum olmuştur. Bu 24 kurumdan herhangi birisi görüşünü bildirmediği sürece herhangi bir plan yapılması söz konusu olamaz. 2009 ve 2012 planlarına baktığımızda iki plan arasında sosyal donatı alanları küçültülmesi konusunda ciddi bir yol kat edildi," dedi.

ÇAKILA PERSONEL GÖREVLENDİRDİ

Herkesin planı daha iyi anlaması ve kendi parsellerine göz atmasının hakkı olduğunu belirten Başkan Cem Kara, "06 Ağustos 2012 Pazartesi gününden itibaren Çakıl Mahallesi Muhtarlığı'na bir personelimi görevlendireceğim. Burada arkadaşımız bilgisayardan sizin yerinize, parselinize bakacak ve varsa sizin yerinize itiraz dilekçenizi dolduracaktır. Biz de Çatalca Belediyesi olarak sizin itirazlarınızı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ulaştıracağız," dedi.

İftar sonrasında başlayan halk toplantısı Teravih namazının başlamasıyla birlikte sona erdi. Başkan Cem Kara da toplantı sonrasında vatandaşlarla bir arada oturarak, halkın sorularını da cevapladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Cem Kara Çakılda Planları Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement