Basın Konseyi, Göp Dönem Başkanlığı'nı Devretti - Son Dakika
Güncel

Basın Konseyi, Göp Dönem Başkanlığı'nı Devretti

Basın Konseyi, Göp Dönem Başkanlığı\'nı Devretti

Basın Konseyi ve Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) Dönem Başkanı Pınar Türenç, GÖP dönem başkanlığını Basın Enstitüsü Derneği Başkanı Kadri Gürsel'e devretti.

02.06.2014 15:36

Basın Konseyi ve Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) Dönem Başkanı Pınar Türenç, GÖP dönem başkanlığını Basın Enstitüsü Derneği Başkanı Kadri Gürsel'e devretti.

Basın Konseyi'nde yapılan devir teslim törenine, Basın Enstitüsü Derneği Başkanı Kadri Gürsel, IPI Yönetim Kurulu Üyesi Ferai Tınç, Basın Enstitüsü Derneği Başkan Yardımcısı Emre Kızılkaya ve Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyeleri Nevzat Yalçıntaş ile Şan Özalp katıldı. Törende konuşan Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, 'basının zor bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek, Basın Özgürlüğü'ne sistemli bir saldırı yapıldığını söyledi. Başkan Türenç, şöyle konuştu:

"Çok zor bir süreç yaşamaktayız. Basın özgürlüğüne yönelik sistemli bir saldırı olduğunu düşünüyoruz. Bunun da ancak dayanışma içinde çözümlenebileceğini umuyoruz. Başbakan gazeteciliğin önünde hiçbir engel olmadığını iddia ediyor. Benim için basın özgürlüğünün önünde derin bir cam duvar var. Gazeteciler o cam duvara tosluyor. Oto sansür, sansürün adı. Biz bu cam duvarı dayanışma içinde aşacağımızı ve yok etme mücadelemizin devam edeceğini söylüyoruz"

GÖP yeni dönem başkanı ve Basın Enstitüsü Derneği Başkanı Kadri Gürsel de GÖP'ün örnek olabilecek önemli asgari müşterek etrafında kurulduğuna dikkat çekerek "Bir tek gazeteci olduğu sürece hapiste bu Türkiye'de ki basın özgürlüğünün önemli bir sorunu olarak kalmaya devam edecektir" şeklinde konuştu. Gazetecilerin mesleklerini icra ederken karşılaştıkları fiziki tehditler Türkiye'de gazeteci güvenliği sorunu olduğunu gösteriyor diyen Gürsel "Polis toplumsal olaylarda gazetecilerin görevini yerine getirmesini önlemek için hareket ettiği izlenimini veriyor. Gazeteciler bu şiddetin kurbanı olmaktadırlar. Amacımız Gazetecilere özgürlük platformu olarak buna karşı bir farkındalık yaratmak ve kamuoyunu harekete geçirmektir" diye konuştu.

Pınar Türenç, konuşmaların ardından Basın Konseyi tarafından hazırlanan GÖP 4. Dönem Faaliyetleri kitabını, Basın Konseyi tüzüğünü ve Gazeteci Gözüyle Silivri Gerçeği kitabının ingilizce özeti baskısını, Kadri Gürsel'e hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Basın Konseyi, Göp Dönem Başkanlığı'nı Devretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement