Başbakanlık'ta Silahlar Çekildi! - Son Dakika
Güncel

Başbakanlık'ta Silahlar Çekildi!

Başbakan Erdoğan'ın yurt dışında olduğu sırada eski ve yeni korumalar arasında kavga çıktı.

14.09.2012 19:02  Güncelleme: 08:17

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eski ve yeni korumaları birbirine girdi. İddiaya göre eski bir koruma memuru evrakları tahrip etmekle suçlanıyor.

Başbakan Erdoğan'ın yurt dışında olduğu sırada eski ve yeni korumalar arasında evrak kavgası çıktı.

Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı'na yapılan yeni atamaların ardından görevi sona eren bir koruma memuru, odasını boşaltmak için yanına oğlunu da alarak Başbakanlık'a gitti.

Kendisine ait olduğunu söylediği evraklarını topladığı sırada yeni atanan korumalardan birkaçı aniden odaya girerek eski korumanın, evrakları tahrif ettigini öne sürdü ve silahlarını çekerek ellerini havaya kaldırmasını istedi.

Oğlunun yanında yaşanan bu gelişme üzerine fenalaşan eski koruma memuru, apar topar hastaneye kaldırıldı.

Gerginlik, Başbakanlık Personel Daire Başkanlığı'ndan olay yerine gelen emniyet müdürü tarafından kontrol altına alındı. Yeni ve eski korumalar arasında yaşanan bu olayla ilgili bir soruşturma açılıp açılmayacağı ise bilinmiyor.

BAŞBAKAN'IN YENİ A TAKIMI

Başbakan Erdoğan'ın 5 yıldır yanından ayrılmayan iki isim Başbakanlık Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel ile Koruma Müdürü Zeki Bulut, 4 gün önce görevlerini devretti. Erdoğan'ın güvenliginden bundan böyle Ramazan Bal ve Muhsin Köse sorumlu olacak. Bal'ın yardımcılığını ise eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın koruması Suat Çelik yapacak.

Başbakanlık'ta yaklaşık 200 koruma görev yapıyor. O korumaların başındaki isim değişti. Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel Nevsehir'e atandı. Yerine Ramazan Bal geldi. Bal, Erdoğan gibi Rizeli. Samsun Polis Akademisinden Mezun. Bugün ilk kez Başbakanlık'taydı.

Başkan değişiminin ardından tabii olarak bazı koruma personelinde de değişiklik yapılmıştı. Son olay da bu yüzden meydana gelmişti.

Başbakanlık\'ta Silahlar Çekildi!
Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel Başbakanlık'ta Silahlar Çekildi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement