Başbakan Rektörlerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Başbakan Rektörlerle Buluştu

Başbakan Rektörlerle Buluştu

Başbakan Erdoğan, Üniversite Rektörleriyle Beşiktaş'taki Çalışma Ofisinde Bir Araya Geldi.

29.11.2010 06:51

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üniversite rektörleriyle Beşiktaş'taki çalışma ofisinde bir araya geldi. Rektörler toplantı sonrası Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi çıkışında basın mensuplarına toplantı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toplantıda yeni Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) yasasının hazırlanması için ortak bir çalışma yürütülmesi kararı alındığını belirten İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Muhammed Şahin "İlerleyen tarihlerde üniversite rektörleri bir araya getirilerek bir çalıştay düzenlenecek. Ağırlıklı olarak üniversitelerin sorunları ve çözüm yolları ile ilgili konular konuşuldu. (Öğrenci protestoları hakkında) Bu Başbakanın rektörlerle toplantısı, o nedenle öğrenciler ne der bilmiyorum." dedi. Şahin, toplantıda kılık kıyafet konusunun da konuşulmadığını dile getirdi.

Üniversitelerdeki kılık kıyafet konusuyla ilgili olarak şekille değil de, bilimsel şartlarla ilgilenilmesi konusunun ön plana çıktığını söyleyen Gaziantep Zirve Üniversitesi Rektörü Adnan Kısa "Kılık kıyafet ve özgürlüğüyle ilgili konularda kurumlara ve bireylere daha fazla özerklik verilmesi fikri tüm rektörler tarafından tekrar tekrar dile getirildi" dedi. İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Mehmet Salih Çelikkale de YÖK toplantısında ele alınan sorunların tekrar ele alındığını belirtti. Üniversitelerin sorunlarıyla ilgili çok kapsamlı bir görüşme yapıldığını belirten Anadolu Üniversitesi Rektörü Davut Aydın, daha çağdaş, demokratik ve bağımsız bir YÖK" umutlarını dile getirdiklerini de söyledi. Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli de "Üniversitelerin bağımsız kurumlar olduğunu her zaman vurguluyoruz. Burada da dile getirdik" şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan TÜBİTAK Başkanı Nüket Yetiş ise alınan kararlar doğrultusunda, gelecekte Türkiye'de bilim alanında önemli atılımlar gerçekleştirileceğini, üniversitelerin gelecekteki vizyonları üzerine konuşulduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Rektörlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement