Başbakan Erdoğan: Byegm 2023 Hedefleri İçin Kilit Önemde - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Byegm 2023 Hedefleri İçin Kilit Önemde

Başbakan Erdoğan: Byegm 2023 Hedefleri İçin Kilit Önemde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmakta Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün kilit öneme sahip olduğunu bildirdi.

07.06.2014 18:18

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmakta Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün kilit öneme sahip olduğunu bildirdi.

Başbakan Erdoğan Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün kuruluş yıldönümü dolayısıyla, Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya'ya bir kutlama mesajı gönderdi. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün, 1920'de, TBMM'nin kuruluşundan hemen sonra teşkilatlandığını belirten Başbakan Erdoğan, "Gazi Meclisin, Genel Müdürlüğün kuruluşunu öncelikle ele alması, bu kurumun ne kadar hayati bir önemi haiz olduğunun göstergesidir" dedi.

Başbakan Erdoğan, İstiklal mücadelesinin ilk yıllarında halkın kurtuluşa olan inancını sağlam ve diri tutmak, milletin birlik ve bütünlüğünü pekiştirmek üzere kurulan BYEGM'nin, milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasında tarihi bir misyon üstlendiğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, "Bugün de aynı şuur ve inançla hizmetlerine devam eden Genel Müdürlüğümüz, Türkiye'nin değişen ve çağdaş yüzünün uluslararası kamuoyunda doğru bir şekilde yansıtılması, dünyada doğru bir Türkiye algısı oluşturulması yönünde önemli bir görev icra etmektedir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bilhassa son dönemde yurt içi ve yurt dışı teşkilatını daha da genişleten BYEGM'nin, her gün kesintisiz olarak 25 ayrı dilde haber ve yayını tercüme ederek, Türkiye ile ilgili yapılan yayınları ilgili makamlara ilettiğini, Türkiye'nin kat ettiği mesafeleri ulusal ve uluslararası kamuoyunun bilgisine sunduğunu bildirdi. Başbakan Erdoğan, "İnanıyorum ki, kadrosuna dahil ettiği uzman personeliyle çok daha nitelikli bir kurum haline gelen BYEGM, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında en stratejik kuruluşlarımızdan biri olmaya devam edecektir. Bu düşüncelerle Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün 94. kuruluş yıldönümünü kutluyor, Kurumun tüm mensuplarına başarılar diliyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Byegm 2023 Hedefleri İçin Kilit Önemde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement