Başbakan Erdoğan'a 'İşlemeli Bakır Tablo' - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan'a 'İşlemeli Bakır Tablo'

Başbakan Erdoğan\'a \'İşlemeli Bakır Tablo\'

Diyarbakır'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın resimlerinin bulunduğu bakırdan tablo yapıldı.8 işçinin 1 ay boyunca çalıştığı 10 kilogramlık tablo, Başbakan Erdoğan'a hediye edilecek.
Diyarbakır'da Tanrıkulu Bakırcılık...

15.11.2013 17:59

Diyarbakır'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın resimlerinin bulunduğu bakırdan tablo yapıldı. 8 işçinin 1 ay boyunca çalıştığı 10 kilogramlık tablo, Başbakan Erdoğan'a hediye edilecek.

Diyarbakır'da Tanrıkulu Bakırcılık tarafından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın resimlerinin bulunduğu Diyarbakır temalı bakırdan tablo yaptı. 2 metre eninde ve 1 metre uzunluğunda olan 10 kilogramlık tabloyu 8 işçi 1 ayda bitirebildi. Sur ilçesinde bulunan Bakırcılar Çarşısı'ndaki Tanrıkulu Bakırcılık sahibi Mustafa Tanrıkulu, çocukluğundan bu yana ata mesleği olan bakırcılığı yaptıklarını söyledi.

MESUT BARZANİ'NİN DE TABLOSUNU YAPTI

Kendilerinin 2 ay önce Mesut Barzani'nin de portresini yapmaya başladıklarını belirten Tanrıkulu, "Bir iş adamımız kendisine yapıp hediye edecekti. Onu yaptık çok da güzel oldu. Sonra Başbakanımız gelecek diye AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın bey kendisi geldi buraya. 16 Kasım'da başbakanımız gelecek ne yapalım dedi. Bende eşi ile birlikte portresini yapalım dedim. Bir aydır uğraşıyoruz. 8 usta ile birlikte. Bugün sabah bitirdik. İnşallah kendisi ve eşi beğenir. Bu bizim için her şeyden önemlidir. Başbakanımızın Mesut Barzani ile Şivan Perver ile Diyarbakır'da bulunması Diyarbakır ve bizim için çok onur verici duygulardır. İnşallah hep böyle devam eder" dedi.

"YAPTIĞIMIZ FARKLI MODELLERİ DÜNYANIN BİRÇOK YERİNE GÖNDERİYORUZ"

Portre çizmenin bakırda çok zor olduğunu kaydeden Tanrıkulu, "Ayrı ayrı ustalar tarafından bayağı bir emek verilerek tamamlandı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bakır imalatı olan tek firmayız. Mesleğin bitmemesi için elimizden geldiği kadar çaba sarf ediyoruz ve üzerine bir şeyler komaya çalışıyoruz. Dünyada hiçbir yerde olmayan bakır modelleri bakır çeşitleri farklı şekillerde farklı modellerde yapıp tasarlayıp dünyanın bir çok yerine gönderiyoruz" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan'a 'İşlemeli Bakır Tablo' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement