Başbakan Erdoğan (3/son): CHP'nin Malum Milletvekilleri Tahrik Ediyor - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan (3/son): CHP'nin Malum Milletvekilleri Tahrik Ediyor

Başbakan Erdoğan (3/son): CHP\'nin Malum Milletvekilleri Tahrik Ediyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şu anda Türkiye'nin birkaç ilinde Esed için sokaklara çıkanlar, şiddete başvuranlar ve çatışmalara giren bir takım grupların olduğunu belirterek, "Bu çatışmaları CHP'nin malum milletvekilleri de bizzat tahrik"...

12.09.2013 15:10

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şu anda Türkiye'nin birkaç ilinde Esed için sokaklara çıkanlar, şiddete başvuranlar ve çatışmalara giren bir takım grupların olduğunu belirterek, "Bu çatışmaları CHP'nin malum milletvekilleri de bizzat tahrik ediyorlar ve Genel Başkan da bunlara göz yumuyor" dedi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şu anda Türkiye'nin birkaç ilinde Esed için sokaklara çıkanlar, şiddete başvuranlar ve çatışmalara giren bir takım grupların olduğunu belirterek, "Bu çatışmaları CHP'nin malum milletvekilleri de bizzat tahrik ediyorlar ve Genel Başkan da bunlara göz yumuyor" dedi.

Suriye'deki gelişmelerini değerlendirirken "Ana muhalefete göre Esed öldürürse o iyidir" ifadesini kullanan Başbakan Erdoğan, "Esed'a bir operasyon yapılırsa savaş, can kaybı orada akıllarına geliyor. Reyhanlı'da 53 kardeşimiz katlettiler. Arkasından CHP'yi Şam'a götüren rehberler çıktı. Şu anda Türkiye'deki Gezi olaylarının, benzeri olayların arkasında da CHP'nin tahrikleri yatmaktadır. CHP milletvekilleri yatmaktadır. Bunlar açık net görülmektedir. Ülkemizi karıştırmaya yönelik bir çabadır bu. Sandıktan çıkamayacağını anlayanlar artık kendilerinin çıkabileceği yolu sokaklardaki eylemler olduğunu artık çok açık net ortaya koymaya başlamışlardır. Fazla değil 6 ay kaldı. 6 ay sonra sandık önümüze geliyor. Biz sandığı kaçıran ülkelerden değiliz. Tam aksine biz sandığı seve seve milletin önüne getirenlerdeniz" dedi.

-"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN YÖNETİMİNİ SEN HANGİ HAKLA TEMSİL EDİYORSUN"-

Başbakan Erdoğan, CHP'nin Mısır ziyaretine de yine sert sözlerle eleştirerek şöyle konuştu:

"CHP çıkıyor "Bozulan Türkiye filanca ülke ilişkilerini düzeltmek için gittik' diyorlar. Sen hangi sıfatla gittin? Ancak bu olsa olsa senin partin ile onlar arasındaki ilişkiler bozulsa onları düzeltebilirsin. Yoksa ülkenin resmi olarak diplomatik ilişkilerini düzeltme noktasında senin vasfın ne, sıfatın ne? Senin böyle bir görevin mi var? Darbeci yönetimi tanımayan Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetimini sen hangi hakla bir defa temsil ediyorsun. Biz eğer darbe yönetimlerini tanıyacak olsak kendimizi inkar ederiz. O zaman bizim varlık sebebimiz ortadan kalkar."

-"MALUM MİLLETVEKİLLERİ TAHRİK EDİYOR, MALUM MEDYA İSYAN ÇIĞIRTKANLIĞI YAPIYOR"-

"Uçağımız düşürüldüğünde, Reyhanlı'da 53 insanımıza katledildiğinde, Ceylanpınar'da, Akçakale'de vatandaşlarımız şehit edildiğinde susanlar, Esed'e bir operasyon yapılması ihtimali karşısında, Esed'i savunmak için adeta kükreyen aslan kesildiler" diyen Erdoğan, şu anda Türkiye'nin birkaç ilinde Esed için sokaklara çıkanların, şiddete başvuran, çatışmalara giren bir takım grupların olduğunu belirtti. Başbakan Erdoğan, "Bu çatışmaları CHP'nin malum milletvekilleri de bizzat tahrik ediyorlar ve Genel Başkan da bunlara göz yumuyor. Türk bayraklarının yakıldığı çatışmalarda bakıyorsunuz en ileri saflarda, barikatların önünde CHP'nin milletvekilleri görev alıyor. CHP'nin malum medyası aylardır her türlü yasayı, her türlü basın ilkesini, basın ahlakını ayaklar atına alarak isyan, kalkışma, savaş çığırtkanlığı yapıyorlar. Ondan sonra da çıkıp "Türkiye'de özgürlük yok, Türkiye'de diktatörlük' var diye sağda solda ağlayıp duruyorlar" diye konuştu.

-"SEN SABRET Kİ SİYASİ SIFATI OLAN BİR İNSANLA KARŞI KARŞIYASIN"-

Konuşmasında "Diktatör" eleştirilerine de yanıt veren Erdoğan şöyle devam etti:

"Türkiye'de diktatörlük olacak sen gazete çıkaracaksın ha? Diktatörlerin olduğu ülkede diktatörün aleyhinde gazete çıkaranı gördünüz mü? Sen bu ülkenin başbakanına istediğin gibi hakaret edeceksin, istediğin gibi küfredeceksin hala utanmadan, sıkılmadan köşende diktatörlükten bahsedeceksin. Sen sabret ki siyasi sıfatı olan bir insanla karşı karşıyasın. Onun için hukukta bunun cevabını vermek durumundasınız.

Bu ülke o kadar özgür ki, bu ülkede demokrasi öyle bir noktada ki CHP'nin gözü dönmüş milletvekilleri polise taş bile atabiliyorlar. Hadi sıkıysa sen git Amerika'da polise taş at. Elini dokunduramazsın.

İkide bir "CHP'yi Gazi Mustafa Kemal kurdu' diye her fırsatta övünüyorlar. "Bu bir Haçlı harekatıdır, buna Türkiye destek veremez, 9 asır geride kaldı' diyorlar. E o zaman Gazi Mustafa Kemal'in başında olduğu Çanakkale Savaşları neydi, biz niye savaştık? Orada bize saldıranlar neydi? Onlar bir Haçlı harekatı değil miydi? On binlerce şehidimiz yok muydu orada? Orada "Yurtta Sulh Cihanda Sulh' dedik mi? Kıbrıs Harekatı'nda "Yurtta Sulh Cihanda Sulh' dedik mi? Niye gerekli mücadeleyi verdik? Ülkeme saldıranlar olduğu zaman "Yurtta Sulh Cihanda Sulh' diyemezsin."

-"BİRKAÇ SENE İÇİNDE CHP'Yİ ELİ KANLI ÖRGÜTLERİN KUKLASI HALİNE GETİRDİLER"-

Başbakan Erdoğan, CHP'nin terör örgütlerinin kuklası haline geldiğini ileri sürerek şunları kaydetti: "Şimdi CHP 90 yaşında. Cumhuriyet'le yaşıt diye övünüyorlar. Gazi Mustafa Kemal'in partisini, 90 yaşındaki partiyi sadece birkaç sene içinde eli kanlı örgütlerinin, eli kanlı Türkiye düşmanı ülkelerin kuklası haline getirdiler. CHP'nin de, CHP'yi bir kukla haline getiren örgütlerin de bu ülkeyi şiddete sürüklenmelerine izin vermeyiz. Onlar kendi kirli gündemlerinde çabalayıp dursunlar. Onlar gitsin darbecileri ziyaret etsinler. Onlar gitsin diktatörlerin sırtını sıvazlasınlar. Biz her ortamda bıkmadan, yılmadan hakkı savunmaya devam edeceğiz. Tek başımıza da kalsak hakkı savunacağız, yalnız da olsak mazlumun sesi olacak mazlumun elini tutacağız." (ANKA/SON)

(GO/ORH) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan (3/son): CHP'nin Malum Milletvekilleri Tahrik Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement