Davutoğlu'ndan: Türkiye Tek Başına IŞİD'e Operasyonda Tüm Yükü Üstlenemez - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu'ndan: Türkiye Tek Başına IŞİD'e Operasyonda Tüm Yükü Üstlenemez

Başbakan Davutoğlu, IŞİD'e karşı operasyon düzenlenip düzenlenmeyeceği sorusuna, "Bütünleşmiş stratejiye ihtiyacımız var. Ancak Türkiye tek başına tüm yükü üstlenemez." cevabını verdi.

09.11.2015 22:25  Güncelleme: 23:44

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CNN International kanalında kendisine yöneltilen IŞİD'e karşı operasyon düzenlenip düzenlenmeyeceği soruları üzerine, "Biz hemen hemen her gün ya da haftanın birçok günü koalisyon içinde DAEŞ'e karşı hava operasyonu düzenliyoruz. Ancak Türkiye tek başına tüm yükü üstlenemez." diyerek koalisyon güçleriyle birlikte hareket ettiklerini belirtti.

DÜŞEN RUS UÇAĞI HAKKINDA ÜZÜNTÜLERİNİ DİLE GETİRDİ

Davutoğlu, "CNN International" kanalında gazeteci Christiane Amanpour'un sorularını yanıtladı. Terör örgütü IŞİD tarafından üstlenilen Rusya'ya ait yolcu uçağının Mısır'da düşürülmesiyle ilgili soru üzerine Davutoğlu, bunun insanlığa karşı işlenmiş büyük bir suç olduğunu söyledi. Davutoğlu, "Bu sadece Rus uçağına değil, hepimize yönelik bir saldırıydı" diye konuştu. Krizlerin belirli bir ülke ya da bölge içinde çözülememesi halinde diğer ülkelere yayılmasını engellemenin güç olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, "Bu nedenle şimdi, birlikte hareket etmek için doğru zaman" ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE TEK BAŞINA TÜM YÜKÜ ÜSTLENEMEZ"

Davutoğlu, "Türkiye'nin Suriye'de DAEŞ'e mücadele için kara operasyonu düzenleyip düzenlemeyeceğine" ilişkin soru üzerine şunları kaydetti:

"Kara gücü, hep birlikte konuşmamız, paylaşmamız gereken bir durum. Hava ve kara operasyonu olmak üzere bütünleşmiş bir stratejiye ihtiyacımız var. Ancak Türkiye tek başına tüm yükü üstlenemez. Eğer koalisyon ve çok iyi bütünleşmiş bir strateji varsa, Türkiye her anlamda rol almaya hazırdır".

"SURİYE KRİZİNİ KAPSAMLI ŞEKİLDE ÇÖZMELİYİZ"

"Kara operasyonu da dahil mi?" sorusu üzerine Davutoğlu, "Evet, elbette. Bütünleşmiş bir stratejiye ihtiyaç var. Aksi takdirde, DAEŞ'e karşı karadan operasyon düzenlerken sahada güç boşluğunun devam etmesi, DAEŞ'in yerine başka bir terörist grubun ortaya çıkmasına sebep olur. Suriye krizini kapsamlı şekilde çözmeliyiz" yanıtını verdi.

"IŞİD'E KARŞI HAVA OPERASYONU DÜZENLİYORUZ"

Davutoğlu, "Suriye'de krizin çözümünde daha çok rol alma noktasında Türkiye'nin şartının, ABD öncülüğündeki koalisyonun Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e de karşı durması olup olmadığına" yönelik sorusunu, "Evet. Bu problemi ve boşluğu yaratan tüm rejimler ve gruplara karşı" diye yanıtladı. "Biz hemen hemen her gün ya da haftanın birçok günü koalisyon içinde DAEŞ'e karşı hava operasyonu düzenliyoruz. Ancak bu yeterli değil. Biz bunu gözlemliyoruz. Şimdi biz müttefiklerimize aylardır önerdiğimiz gibi, yine güvenli bölgeye sahip olmayı ve DAEŞ'i sınırlarımızdan uzağa itmeyi öneriyoruz."

Davutoğlu\'ndan: Türkiye Tek Başına IŞİD\'e Operasyonda Tüm Yükü Üstlenemez
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Davutoğlu'ndan: Türkiye Tek Başına IŞİD'e Operasyonda Tüm Yükü Üstlenemez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (38)

  • cemo: Akpliler mutlumusunuz savasa giriyoruz ne canlar yitecek 18 33 Yanıtla
  • Cizira botan: Tirsonek seni gidi korkak 16 17 Yanıtla
  • Gewer: Ama pkk tek başına savaşabiliyor?? 14 18 Yanıtla
    etek gücü: En ağır silah gücü hava gücü abd hava desteği sağlamadan önce işid sildi süpürdü fistanlı etekli tipleri gördük ne olduysa ondan sonra oldu etek gücü ve hava desteği birleşince bişiler oldu.Ama yine de hava gücünden olsa gerek;) 7 3
  • AKP ESITTIR ISID: BUNLAR ZATEN ISIDIN TURKIYE ORGUTUDUR 25 5 Yanıtla
  • Ankarali: Tek basina Is basina slogani yalan çikti 16 7 Yanıtla
  • Dex: Sayin yuzde 49,5 su anki turkiye haritasina iyi bakin 4 sene icinde goremiceksiniz bidaha eserinizle ovunun hepinize hayirli ugurlu olsun rahatim kacmasin gemim yurur diyenler simdi kaybetti asil herkes hatalarinin bedelini oder... 13 10 Yanıtla
    Dex: Begenmeyen ttrol traktor kardes 4 sene sabret 4 2
  • gomez: kurtler tek başina devletsiz duzenli bir ordusu olmadan başa cikti. zaten biliyorduk turkiyenin gucunu sen de bunu dogruladin 19 3 Yanıtla
  • ASİ İMAM HATİPLİ: Cemaati büyüten siz,işit İ BÜYÜTEN SİZ. nasıl büyüttüyseniz öyle çaresini de bulacaksınız. 16 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement