Balyoz Planı" Davasında Yeniden Yargılanma Talebi - Son Dakika
Güncel

Balyoz Planı" Davasında Yeniden Yargılanma Talebi

Balyoz Planı" Davasında Yeniden Yargılanma Talebi

Dava kapsamında aldığı 20 yıllık hapis cezası onanan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 3 sanığın avukatı, TÜBİTAK'ta görev yapan 3 uzmanın 5 numaralı harddiske ilişkin hazırladığı bilirkişi raporunu gerekçe göstererek, yargılamanın yenilenmesini talep etti.

29.01.2014 14:10

"Balyoz planı" davasında aldığı 20 yıllık hapis cezası onanan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 3 sanığın avukatı Hüseyin Ersöz, TÜBİTAK'ta görev yapan 3 uzmanın 5 numaralı harddiske ilişkin hazırladığı bilirkişi raporunu gerekçe göstererek, yargılamanın yenilenmesini talep etti.

Dava kapsamında aldıkları cezalar Yargıtayca onanan emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz ve emekli Albay Hakan Büyük'ün avukatı Hüseyin Ersöz, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesine sunduğu dilekçede, temyiz incelemesinden geçerek kesinleşen kararlara karşı, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 311. maddesi çerçevesinde, yargılamanın yenilenmesi yoluna gidilebildiğini hatırlattı.

Dilekçede, "sanıklara isnat edilen suc¸lamalara dayanak kabul edilen dijital doku¨manlardaki sahteciliğin, yurt ic¸indeki sec¸kin u¨niversitelerden ve uluslararası saygınlıgˆa sahip adli bilis¸im kurulus¸larından alınan bilimsel incelemeyle ispatlandığı" öne sürülerek, bilirkis¸i incelemesi ile bu durumun aras¸tırılması hususundaki isteklerinin davaya bakan I·stanbul 10. Agˆır Ceza Mahkemesince reddedildiği aktarıldı.

Bilirkişi raporunda, "Bu inceleme sonucunda, ilgili disk bo¨lu¨mu¨ne, 28 Temmuz 2009 tarihinden sonra dosya aktarıldıgˆı degˆerlendirilmektedir. 'Sistem' isimli bo¨lu¨mu¨n dosya sistemi u¨st verileri incelendigˆinde ise diskteki Windows XP is¸letim sisteminin son olarak 28 Temmuz 2009 tarihinde kullanıldıgˆı tespit edilmis¸tir. Bunlar, diskin is¸letim sisteminin son kullanılma tarihinden sonra bas¸ka bilgisayarlarda ikincil disk olarak kullanıldıgˆını go¨stermektedir. Kullanıcının veri alıs¸veris¸i yaptıgˆı bilgisayarlar arasında sistem tarihi gu¨ncel olmayan bilgisayarların bulunması kuvvetle muhtemeldir" ifadeleri olduğuna dikkat çekilen dilekçede, bu raporun, suc¸lamalara dayanak olan dijital doku¨manların maniple edilmis¸ oldugˆunu gösterdiği savunuldu.

Bilirkişi raporuyla CMK'nın 311/a maddesinde belirtilen, "durus¸mada kullanılan ve hu¨kmu¨ etkileyen bir belgenin sahteliği"nin ortaya c¸ıktığı ileri sürülen dilekçede, söz konusu raporun aynı zamanda yeni delil mahiyetinde olduğu da iddia edildi.

5 numaralı harddiskle ilgili tespit edilen manipu¨lasyon bulgularının, Bas¸bakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi Bas¸danıs¸manı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalc¸ın Akdogˆan'ın "orduya kumpas kuruldu" ve AK Parti Genel Bas¸kan Yardımcısı Mehmet Ali S¸ahin'in "Yargıtayın imamı var" şeklindeki ac¸ıklamaları ile degˆerlendirilmesi gerektiği anlatılan dilekçede, bilirkişi raporunun yargılamanın yenilenmesi nedeni olarak kabulüne ve infazın durdurulmasına karar verilmesi talep edildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balyoz Planı' Davasında Yeniden Yargılanma Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement