Balıkesir Üniversitesi'ndeki Kampus Cami Yardım Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Üniversitesi'ndeki Kampus Cami Yardım Bekliyor

Balıkesir Üniversitesi\'ndeki Kampus Cami Yardım Bekliyor

Balıkesir Üniversitesi yerleşkesinde inşaatı devam eden Kampüs Cami yardımseverlerin ilgisini bekliyor.

18.01.2014 16:53

Balıkesir Üniversitesi yerleşkesinde inşaatı devam eden Kampüs Cami yardımseverlerin ilgisini bekliyor. Mimarisiyle örnek gösterilen üniversite yerleşkesindeki Kampüs Caminin tamamlanabilmesi için yaklaşık birbuçuk milyon TL paraya ihtiyaç duyulduğu bildirildi. Cani inşaatında kullanılan malzemelerin 200 yıl dayanıklılık ömrünün olduğu belirtildi.

TOPLAM MALİYET 3 MİLYON TL

Kampüs Cami ile ilgili bilgi veren BAÜ İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Mehmet Terzi, "Şu an kaba inşaatını bitirdik, dış kaplamalarını yaptık, çatıyı kapattık. Almanya'dan ithal kaliteli bir malzeme kullanıyoruz. Kullanılan malzemenin 200 yıl dayandığını söylüyorlar, oldukça uzun ömürlü bir malzeme. İnşaat deprem yönetmeliğine göre yapıldı. Sadece minber, mihrap ve iç tasarımı kaldı. Nasip olursa bu yıl içinde tamamlamayı düşünüyoruz. Cami tamamen yardımlarla yapılıyor ve yardıma ihtiyacımız var. 3 milyon TL caminin maliyeti. Şuana kadar 2 milyon TL harcadık. Kullanacağımız malzemeye göre 1 ile 1 buçuk milyon arasında masrafımız olacak. Yardım yapan vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Caminin bodrum katı şuanda kullanılıyor. Özellikle Cuma namazlarında bin kişilik alan doluyor. Hayırsever vatandaşlarımıza şuana kadar yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Yine bizden yardımlarını esirgemesinler, yardıma ihtiyacımız var. Allah'ın evini inşa etmeye çalışıyoruz maddi ve manevi katkılarını bekliyoruz" dedi.

İçerisinde namaz kılınabilen üniversitedeki cami özellikle cuma namazlarında dolup taşıyor. Camiden yararlandıklarını, buraya yapılmasının son derece isabetli olduğunu belirten üniversitede çalışan personel ile öğrenciler caminin bir an önce tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Rektörlük personeli Ayhan Keskin, Erdilay Uzun ve Hayri Kısa yardımseverlerin hayırseverlerin katkısı ile tamamlanacak olan camiye herkesin elinden geldiğince yardım etmesini istedi. Üniversite çalışanları ve öğrenciler, "Camiye daha önce de geldim. Caminin inşaatı sürüyor. Camimizden memnunuz, halkımızın da desteklerini yardımlarını bekliyoruz. Onlar sayesinde inşallah camimiz en iyi şekilde bitecek. Cami özellikle Cuma namazlarında kalabalık oluyor. Daha önce namaz kılmaya köylere gidiyorduk şimdi kampüsümüzde kılıyoruz. En yakın köy Çağış var, Paşaköy yada Seka Camisine gidiyorduk. Cami bittiğinde hem öğrenciler için hem personel için daha faydalı olacak. Yapanlardan Allah razı olsun. İmkanı olan herkesin yardım etmesini rica ediyoruz" şeklinde düşüncelerini dile getirdiler.

BAÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Ramazan Yaman da ise, "Ben 1981'den bu yana buradayım. Aynı zamanda Balıkesir Üniversitesi'nden mezun oldum. Cami bizim çok büyük bir eksiğimizdi. Onu da tamamlamak üzereyiz inşallah. Eskiden bunun eksikliğini öğrenci olarak da, hoca olarak da hissettik. Cuma namazları açısından çok büyük bir eksiğimiz tamamlanmış oldu. Normalde Cuma namazı için çevre köylere gidiyorduk. Zaman ve araç sıkıntısı yaşıyorduk. Cuma namazına gidememe yada cumadan kampüse gelememe gibi problemler oluyordu. Bu hayırseverlerin katkısı çok önemli. Buradaki katkı bence bir çok mahalle camisinden daha önemli diye düşünüyorum. Çünkü buradakiler genç insanlar" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Üniversitesi'ndeki Kampus Cami Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement