Balık Fiyatlarındaki Düşüş Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Balık Fiyatlarındaki Düşüş Devam Ediyor

Batı Karadeniz'de Ramazan ayının ilk günlerinde yaşanan balık fiyatlarındaki düşüş devam ediyor.

01.06.2017 20:32

Batı Karadeniz'de Ramazan ayının ilk günlerinde yaşanan balık fiyatlarındaki düşüş devam ediyor.

Kıyı balıkçılarının Karadeniz'den avladığı mezgit, istavrit ve barbun Ramazan ayının başlaması ile birlikte ilk günlerde yüzde 30 oranında düşüş yaşamıştı. Devam eden hafta içerisinde de balık fiyatlarındaki düşüş devam ederek yüzde 50 oranına ulaştı.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan ayının başlamasıyla ile balık fiyatlarında ucuzlama yaşandığını ve fiyatlardaki düşüşün devam ettiğini söyledi.

Tezgahlarda bulunan balıklarda ramazanın ilk günlerinden itibaren sert düşüşlerin yaşandığı aktaran Karakaş, şöyle konuştu:

"Ramazanın gelmesi ile birlikte fiyatlarda aşağıya doğru dalgalanma oldu. Tezgahlarda değişiklikler olmaya başladı. Bazı balıklar çok sert düşüş gördü, örneğin barbun balığı bir hafta kadar önce 45 liradan satılıyordu şimdi ise 15 lira. Çinekop balığı 50 lira civarındaydı şimdi ise 30 lira. Ramazan ayında balık tüketimi çok fazla olmadı. Bu nedenle ister istemez fiyatları da etkilendi. "

Karakaş, olumsuz hava şartlarının balık fiyatlarını etkilediğini belirterek, "Ramazan ayına girmeden önce fiyatlar biraz pahalıydı. Şimdi havalar güzel, suyun sıcaklığı da avlanmaya müsait derecede. Bundan sonra da Karadeniz'de balık avlandığı sürece fiyatlarda düşüşler devam edecek. Şu anda fiyatlar gayet uygun." diye konuştu.

Karadeniz'de kıyı balıkçılığının devam ettiğini anımsatan Karakaş, "15 Nisan'da gırgır ve trol balıkçıları 'paydos' dedi. Akabinde de kıyı balıkçıları balığın peşine düştü. Bu dönemlerde balıkçılarımız günü kurtarma olarak geçiriyor.

Trol ve gırgırcılığın yasak olduğu bir dönem olduğu için şu dönemde salyongoz, cinekop ve barbun avcılığı yapılıyor. İstavrit avlanılmasına başlanacak. Kıştan bir birikim yapıldığı için yaz ayında da günü kurtarma olarak görüyoruz. "

Balık Fiyatlarındaki Düşüş Devam Ediyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balık Fiyatlarındaki Düşüş Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement