Bakan Yıldız Hastane Açtı... - Son Dakika
Güncel

Bakan Yıldız Hastane Açtı...

Bakan Yıldız Hastane Açtı...

Ataşehir'deki Özel Şifa Hastanesi'nin Açılış Töreninde Konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "ben Türkiye'nin Daha Sağlıklı Bir Toplumla, Daha Sağlıklı İşler Yaparak Daha Güzel Sonuçlar Alabileceği Kanaatindeyim. Türkiye'nin Hedefini İlk 10'a Yöneltmiş Olması Sağlıklı Bir Toplumdan Geçecektir" Dedi.

01.10.2010 19:27

ATAŞEHİR'deki Özel Şifa Hastanesi'nin açılış töreninde konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Ben Türkiye'nin daha sağlıklı bir toplumla, daha sağlıklı işler yaparak daha güzel sonuçlar alabileceği kanaatindeyim. Türkiye'nin hedefini ilk 10'a yöneltmiş olması sağlıklı bir toplumdan geçecektir" dedi.

Ataşehir'de bulunan Özel Kadıköy Şifa Hastanesi'nin açılış törenine hastanenin kurucusu Op. Dr. Ahmet Eminoğlu, eşi Adviye Eminoğlu, Başhekim Levent Eminoğlu, Şifa Hastenesi Yönetim Kurulu Başkanı Buket Pilavcı, Sanayi ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul Vali Yardımcısı Kasım Çetin ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde ilk konuşmayı Özel Kadıköy Şifa Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Buket Pilavcı yaptı. Sağlık sektöründe sürekli bir gelişim yaşandığını belirten Pilavcı, "Yaklaşımımız, insanların şifa buldukları, kendilerini evlerinde hissettikleri, doğru ve etik işlemin yapıldığını bildikleri için sonuna kadar güven duydukları bir sağlık kuruluşu olmak. Konusunda en iyi olmayı başarmış ekibi ve en son teknolojiyi yansıtan donanımını birleştirince işte sektörün en ihtiyaç duyulan yapısı ortaya çıkıyor" diye konuştu.

YILDIZ: "SAĞLIK SEKTÖRÜNDE DÖNÜŞÜM YAŞANIYOR"

Konuşmasında son 8 yılda özellikle sağlık sektöründe ciddi bir dönüşüm yaşandığını anlatan Sanayi ve Tabi Kaynaklar Bakanı Yıldız, "Bu dönüşümün, bu değişimin yönetilebilir olması aslında ülkenin idaresine ilave koyan siyasi yapı için son derece önemli. Çünkü sağlık hiç bir vatandaşımızın istisnasız olarak sürekli muhatap olduğu bir sektör. Ulaşım sektöründe her hangi bir vatandaşımız muhatap olmayabilir, ama sağlık enerjinin de daha ötesinde hep beraber muhatap olduğumuz bir sektör" dedi.

Türkiye'de yatırım için ayrılan paranın 2003 yılında 4 milyar TL olduğunu, bu miktarın günümüzde 14 milyar TL civarına yükseldiğini kaydeden Yıldız, sözlerine şöyle devam etti:

"Sağlık sürekli artan miktarda pay ayırdığımız sektördür. Buradaki değişimin en önemli parçası, özel sektörle beraber bunun yapılabiliyor olması. Kamu, elindeki doktor, hemşire ve tüm hasta bakıcılarıyla beraber, bütün sağlık çalışanlarıyla beraber özelleşmesini insan kaynaklarıyla beraber idare etmek durumundaydı. Tabii burası son derece kaliteli, konforlu ve kalite ödülü almış bir yerdir. Bunun için tebrik ediyorum."

Türkiye'nin dört bir yanına hizmet götürmeleri gerektiğini ifade eden Yıldız, sağlıkta dönüşümün bütün bunları kapsayan bir proje olduğunu ve bu projenin devam ettiğini, sağlıkta dönüşümün sonucunda da doktorun hastasıyla karşılaşmasının sağlandığını söyledi. Yıldız, Türkiye'de, açılışı yapılan hastanede bulunan uzman doktor sayısının yarısı kadar bile uzman doktor olmayan iller bulunduğunu ifade ederek, "Orada yaşayan da bizim vatandaşımız, bizim insanımız. Oralara da hep beraber bu hizmeti götürüyor olabilmemiz lazım" diye konuştu.

"6,5 SAATTE İLAÇ ALAMADAN HASTANEDEN ÇIKMIŞTIM"

Sağlık sektörünün geçmişte büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Bakan Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaklaşık, 14-15 yıl önce, küçük bir yer işletiyorduk. İşçiler doktora gittiklerinde ancak 7 saat sonra gelebiliyorlardı. 'Ne yaptınız' diye sorduğumuzda, 'Viziteye çıktık' diyorlar. 'Kardeşim, 7 saat vizite sürer mi? 2 saate gelmeniz gerekir' dediğimizde, 'Efendim isterseniz bir de siz gidin deneyin' dediler. O zaman SSK hastanesine gittim, midemden de rahatsızım muayene olacağım. Hiç bir tanıdığa gerek duymaksızın sıraya girdim. Önce bir sıra numarası verdiler 147 diye. 45 dakika kadar fiş kuyruğu bekledim, 1 saat kadar da doktor. Hastalar çok seri bir şekilde içeriye giriyorlar. Küçük bir oda, bir doktor ve hemşire. Doktor yalnızca, elinde kağıt kalem, 'neyin var' diye soruyor. Sen 'midem' diyene kadar, 2 tane ilaç yazıyor, yırtıyor, yanındakine veriyor kaşe basılıyor. Doktorun hastasını görme imkanı yok. Sıra bana geldi, masanın önüne çömeldim. Doktor, 'Sen ne arıyorsun orada?' dedi. 'Belki hastanızı görmek istersiniz' dedim. Doktor, 'Ukalalık yapmayın, biz burada işimizi yapıyoruz, çabuk derdinizi söyleyin' dedi. 'Midem' dedim. 3 tane ilaç yazdı ve kenara verdi reçeteyi. 6,5 saat sonra ilaç alamadan hastaneden çıkmıştım ve işçi kardeşlerime da hak vermiştim. Şimdi bir hastanın ortalama 6,5 dakikada muayene olduğu bir ortama geldik."

Konuşmaların ardından Bakan Yıldız, hastanenin başhekimi Op. Dr. Levent Eminoğlu'nun küçük kızı Yağmur Eminoğlu ve öteki ilgililerle birlikte kurdele keserek, hastanenin açılışını yaptı. Bakan Yıldız, daha sonra hastaneyi gezdi. Kadıköy Özel Şifa Ataşehir Hastanesi, 10 bin metrekarelik alanda, 87 yatak kapasitesi ile, yenidoğan ve erişkin yoğun bakım üniteleri, tam otomatik işletim sistemine sahip ameliyathaneleri, günü birlik cerrahi ünitesi ve doğumhaneleri ile hizmet verecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yıldız Hastane Açtı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement