Bakan Yıldırım ve Başkan Kocaoğlu, İzban'da Test Sürüşü Yaptı - Son Dakika
Güncel

Bakan Yıldırım ve Başkan Kocaoğlu, İzban'da Test Sürüşü Yaptı

Bakan Yıldırım ve Başkan Kocaoğlu, İzban\'da Test Sürüşü Yaptı

İzmir'in raylı sistemi İzban'ın, genişletilen ulaşım ağındaki Cumaovası - Torbalı hattının test sürüşünü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptı.

19.12.2015 15:07

İzmir'in raylı sistemi İzban'ın, genişletilen ulaşım ağındaki Cumaovası - Torbalı hattının test sürüşünü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptı. Yıldırım ve Kocaoğlu, hat boyundaki istasyonlarda durup kendileri karşılayan vatandaşlarla sohbet etti. Yıldırım, "Ortak müşterek yaptığımız bir çalışma. Siyaset başka şey, hizmet başka şey" dedi.

Kentin ulaşım sorununun çözümü için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü toplu ulaşım sistemi İzban'da, güzergaha yeni hat eklendi. Mevcut son durak olan Menderes Cumaova'ndan Torbalı İlçesi'ne kadar 30 km'lik yeni hattın yapım işlerini tamamlandı. Bir süredir devam eden test sürüşlerine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu birlikte katıldı.

İSTASYONLARLA ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

Cumaovası'nda Binali Yıldırım ile Aziz Kocaoğlu, bir süre vagonda yana oturup sistem hakkında, bilgi alışverişinde bulundu. Güzergah üzerindeki istasyonlarda duran trenden inen Yıldırım ve Kocaoğlu, burada kendilerini bekleyen vatandaşlarla sohbet etti. Binali Yıldırım burada yaptığı sohbet sırasında, "Bu sistem Büyükşehir ile yaptığımız çok güzel müşterek bir çalışma" dedi. Bu sırada araya giren bir vatandaş, "Bu hizmet, bizlere değil, gelecek nesillere kalacak bir eser. Biz gelip geçiciyiz" dedi. Bunun üzerine bakan Yıldırım da, "Siyaset başka şey, hizmet başka şey, hizmet gelince siyaset gider" dedi. Bu sırada raya girip hatıra fotoğrafı çektiren bir vatandaş ise, "Başkana sahip çıkacaksınız, yardımcı olacaksınız. Sayın bakanım sevgili milletvekillerim. Başkanım burada gerçekten çalışkan. Çalışkan başkanım benim" dedi.

İzban'ın Torbalı'ya kadar olan bölümünün test sürüşünün tamamlanmasından sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ayrıldı.

TORBALI'DA YATIRIMLARI ANLATTI

Binali Yıldırım ise, Torbalı'da kendisini bekleyen vatandaşlara konuştu. Yıldırım, "İzmir için Torbalı için var gücümüzle çalışacağız. Mesele memleket meselesi dedik, siz de bizim bu çağrımıza kulak verdiniz. Ak Parti'yi 5.5 ay gibi kısa bir sürede tekrar iş başına getirdiniz. Siz yapacağınızın fazlasını yaptınız. Şimdi sıra bizde. Biz artık bütün ekibimizle başta partimizin kurucusu Recep Tayyip Erdoğan, başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve ekibi olarak, 317 milletvekilimizde ülkemizin her türlü sorununu çözmek üzere bir gün bile boş durmaksızın çalışacağız. Çünkü bu ülkeye borcumuz var. Görevlerimiz var. Görevlerimizin ne olduğunu biliyoruz" dedi.

Yıldırım, 13 yılda ülkenin kaderini, yollarla, deniz ve hava limanlarıyla, hızlı trenlerle nasıl değiştirdilerse, bundan sonra da İzmir'i, Türkiye'yi dünyanın en önemli 10 ülkesi arasına sokmaya kararlı olduklarını anlattı. Bu sırada istasyondan geçen Denizli yolcu trenini gösteren Yıldırım, "Bakın bu trenlerin, çok değil 6 yıl önceki halini biliyorsunuz. Trenler yolda kalır, içi eski, temizlenmemiş, soğuk, trenle seyahat ettiğinize bin pişman oluyordunuz. Bugün öyle mi? Nereden nereye geldik. Cumaovası'ndan bindik. En ufak bir titreşim, ses yok, konforlu. İnşallah ocak sonunda da sizin hizmetinize giriyor. İzmir'e önümüzdeki sene sonunda da Selçuk'a trenle keyifli bir yolculuk yapma imkanını bulacaksınız. Biz ne söz verirsek o sözün arkasındayız" dedi. Bakan Yıldırım, istasyondan sonra Ak Parti Torbalı İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yıldırım ve Başkan Kocaoğlu, İzban'da Test Sürüşü Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement