Bakan Günay'dan 'Turizm Gündemine' İlişkin Değerlendirmeler - Son Dakika
Güncel

Bakan Günay'dan 'Turizm Gündemine' İlişkin Değerlendirmeler

Bakan Günay\'dan \'Turizm Gündemine\' İlişkin Değerlendirmeler

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Suriye'de sürmekte olan savaşta hasar gören Emevi Camii'nin restorasyonu ve Kabe revakların kaldırılması durumlarında devreye girebileceklerini belirtti.

16.10.2012 18:21

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Suriye'de sürmekte olan savaşta hasar gören Emevi Camii'nin restorasyonu ve Kabe revakların kaldırılması durumlarında devreye girebileceklerini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bir televizyon kanalında 'Türk kültürü, turizmi, dünyadaki kültürel miras ve Bakanlık çalışmalarına' ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Günay, 2012 yılında Türk sanatı ve kültürü için önemli kayıplara sahne olunduğunu belirterek, Müşfik Kenter, Neşet Ertaş, Berkant ve son olarak da Erol Günaydın gibi duayenlerin kaybının yaşandığını dile getirdi. Günay, tiyatro sanatçısı Erol Günaydın'ın vefatıyla ilgili olarak, "Tiyatronun gerçekten büyük isimlerinden ve bizim geleneksel tiyatromuzun özgün tarzlarından olan meddahlık geleneğinin son temsilcilerinden birisiydi ve 7'den 70'e yaptığı tiplemelerle herkesin kalbinde sevimli bir yer tutmuş olan bir insandı. Ben de rahmetle anıyorum" dedi.

Türkiye'deki kültür varlıklarının, yapıların korunması yönünde seferberlik ilan ettiğini bildiren Günay, sadece Türkiye'deki değil tüm dünyadaki kültürel varlıklara aynı hassasiyeti gösterdiklerinin altını çizdi. Suriye'de sürmekte olan savaşta hasar gören Emevi Camii'nin restorasyonu ve Kabe revakların kaldırılması durumlarında devreye girebileceklerini belirten Günay, İstanbul'da ve Türkiye'de tarihi yapıların önce depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi ardından da restore edilmesi çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Yürütülen çalışmalarla son yıllarda marka değeri beliren bir Türkiye ortaya çıktığını, bunun sonucunda da Avrupa'nın en başarılı turizm kuruluşu ödülünün Bakanlığa verildiğini hatırlatan Günay, görev yaptığı sürece Türkiye'yi bir kıyı ülkesi olmasının yanı sıra tarihi, kültürü, mutfağı, termal kaynakları ve geleneksel el sanatlarıyla dünyaya tanıtmaya çalıştıklarını söyledi. Antalya ve İstanbul'un dünyaca tanınan şehirler haline geldiğini belirten Günay, "Bütün amacımız, Türkiye'nin her tarafını dünya çapında bilinir hale getirmek" dedi.

Turizmin barış içinde geliştiği ve barışı geliştirdiğinin altını çizen Günay, Antalya Demre'de Noel Baba, Sümela ve Akdamar'da alınan cesur kararların, İncil'de geçen 7 kiliseden birinin bulunduğu Denizli Laodikya'da yürütülen çalışmaların inanç ve kültür turizminin geliştirilmesi yolunda atılan önemli adımlar olduğunu dile getirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Günay'dan 'Turizm Gündemine' İlişkin Değerlendirmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement