Bakan Çelik'ten, Şanlıurfa'ya Altın Madalya Teklifi - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik'ten, Şanlıurfa'ya Altın Madalya Teklifi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesi için Meclis'e yasa teklifi sundu.

24.03.2016 10:17  Güncelleme: 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesine ilişkin yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

ŞANLIURFA VEKİLLERİ İMZA VERDİ

Teklifi, Bakan Çelik'in yanı sıra AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Ahmet Eşref Fakıbaba, Mehmet Kasım Gülpınar, Mehmet Akyürek, Mehmet Ali Cevheri, Mahmut Kaçar, Halil Özcan, İbrahim Halil Yıldız ve Kemalettin Yılmaztekin de imzaladı.

1984'TE 'ŞANLI' UNVANI VERİLDİ

1984'te çıkarılan yasa ile kentin "Urfa" olan adı "Şanlıurfa" olarak değiştirilmişti. Milli Mücadele'deki katkıları nedeniyle Gaziantep ve Kahramanmaraş'a İstiklal Madalyası TBMM tarafından verilmişti. Aynı mücadeleyi gösteren Şanlıurfa'ya madalya verilmemesi öteden beri gündemdeki yerini koruyordu.

Bakan Çelik\'ten, Şanlıurfa\'ya Altın Madalya Teklifi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Çelik'ten, Şanlıurfa'ya Altın Madalya Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • haaa : bir tek halledilecek iş o kalmıştı, hemen halledin. 4 0 Yanıtla
  • TÜRK: yürü çelik yürü ... sen adam olabilecenmi bakalım 0 1 Yanıtla
  • kürt reşo: MEHMET REŞİT NAZLİ ÖNCÜ BİRLİK VATANIN SAVUNMASINA ÇOCUK YAŞTA GÖNÜLLÜ KATILIP ADETA GİZLİ BIRAKILMIŞ 8.5 YIL SAVAŞ VE PROTOKOL İHLALİ YAPILAN TÖREN SÜVARİ ÇAVUŞ 44 YIL VERİLMEYEN ŞEREF AYLIĞINI NEDEN VERMİYORSUNUZ. REKLAM İÇİN HERŞEY HELAL PARAYA GELİNCE ÖVEY EVLAT ALLAHIM SANA SIĞINIRIZ BU GAZAPLARDAN 0 0 Yanıtla

Advertisement