Bakan Babanın İşportacı Oğlu - Son Dakika
Güncel

Bakan Babanın İşportacı Oğlu

Bakan Babanın İşportacı Oğlu

Doğru Yol Partisi iktidarı döneminde Çevre Bakanlığı ve TBMM KİT Komisyonu Başkanlığı yapan Hamdi Üçpınarlar’ın 29 yaşındaki oğlu Mehmet Üçpınarlar Ankara sosyete pazarlarında tezgahtarlık yapıyor.

24.06.2014 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğru Yol Partisi iktidarı döneminde Çevre Bakanlığı ve TBMM KİT Komisyonu Başkanlığı yapan Hamdi Üçpınarlar'ın 29 yaşındaki oğlu Mehmet Üçpınarlar Ankara sosyete pazarlarında tezgahtarlık yapıyor.

Sosyete pazarında işportacılık yapan Mehmet Üçpınarlar, çalışma hayatına babasının Bakanlık yaptığı dönemde kuzeninin yanında başladığını söyleyerek, "Yurt dışında eğitim alıp Türkiye'ye döndüm. Türkiye'deki şartlara baktıktan sonra kendi imkanlarımla, özellikle ablamın ve kuzenimin desteğiyle burada esnaflığa başladım. Burayı tutarken bakan oğlu olarak tutmadım. Mehmet Üçpınarlar olarak tuttum. Yanımdaki esnaf bakan oğlu olduğumu daha yeni öğrendi. Hayırlı evlat olduğuma, helal lokma kazandığıma inanıyorum" diye konuştu.

Üçpınarlar, ailesinin ve özellikle babasının bu işe nasıl baktığını ise şöyle anlattı:

"Ben bu pazarı babama söylemeden açtım. Söyledikten sonra eminim ki mutlu olmuştur. Her zaman helal lokma yememi söyledi ve onun adını kullanarak ticaret yapmamı istemedi. Ailemden hiç biri karşı çıkmadı, hepsi manevi olarak bana destek oldu. Hatta maddi olarak destek olmak için gelip alışveriş bile yaptılar."

'Siyasete atılmayı düşüyor musunuz?' sorusuna ise Üçpınarlar, "Bundan iki yıl önce Demokrat Parti'de Gençlik Kolları Genel Başkan Vekilliği yaptım. Siyasetle ilgilenmeyi tabii ki düşünürüm" diye cevap verdi.

Mehmet Üçpınarlar'ı pazarda ilk defa ziyarete gelen babası Hamdi Üçpınarlar ise tanesi 12.5 lira olan havluları pazarlık yaparak tanesi 10 liraya 5 tane alıp basın mensuplarına hediye etti. Oğlunun tezgahına ilk defa geldiğini söyleyen Üçpınarlar, "Bu bizim için güzel bir sürpriz oldu. Öncelikle oğlumla iftihar ediyorum ama oğlumun ticaret yapmasına karşıydım. Kendisi çok iyi niyetli bir çocuk. Bu iyi niyetinin suiistimal edilmesinden korktuğum için herhangi bir birikimi ve sermayesi de olmadığından dolayı pek taraftar değildim. Ama oğlum, kuzenleri ve dostlarıyla anlaşmak üzere 'konsinye' olarak çalışma imkanı temin etmiş ve o şekilde bu tezgahı açmış" şeklinde konuştu.

Çalışarak okuduğunu belirten baba Üçpınarlar, "Yüksek tahsil yaptırmak her ailenin görevidir. Ama illaki yüksek tahsil yaptım diye ben şurada görev alacağım şeklinde iddiada bulunmak mümkün değildir. 1970'li yıllarda Tapu Kadastro Yurdu'nun kantinini çalıştırdım. 1990'lı yıllarda bu memlekette bakanlık yaptım. Benim çocuklarım da ekmeğini kendileri kazansınlar. Hayat mücadelesini öğrensinler. Bundan dolayı da oğlumla gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

"Dürüst namuslu helal kazanç kazanmak suretiyle oğlumun yapacağı her işte manevi olarak destek olacağım" diyen Üçpınarlar, "Oğluma maddi destek vermem mümkün değil. Nitekim ben emekli maaşıyla hayatını devam ettiren bir kişiyim. Çocuklarıma karşı görevimi yaptığım kanaatindeyim. Hepsi yüksekokulu bitirdiler. Eğer oğlum benim gibi siyasete atılmak isterse onun yine yanında olurum" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Babanın İşportacı Oğlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement