Bahçeli:"Komutanlar Üzerinde Yıpratıcı Ve Zulme Varan Yaklaşımlar Var" - Son Dakika
Güncel

Bahçeli:"Komutanlar Üzerinde Yıpratıcı Ve Zulme Varan Yaklaşımlar Var"

Bahçeli:"Komutanlar Üzerinde Yıpratıcı Ve Zulme Varan Yaklaşımlar Var"

'Silahlı Kuvvetler ile Milletin Hiçbir Ferdinin Ne Restleşme Şansı Vardır Ne İmkanı Vardır Ne de Gücü Vardır'

27.11.2010 03:14

MHP LİDERİ BAHÇELİ, BALYOZ SANIĞI 3 GENERALİN AÇIĞA ALINMASINI DEĞERLENDİRDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri ve Milli Savunma Bakanları tarafından Balyoz sanığı 3 generalin açığa alınmasına ilişkin yaptığı açıklamada, TSK'nın bu milletin bir eseri olduğunu belirtti ve özellikle Güneydoğu Anadolu'da mücadele vermiş komutanlar üzerinde yıpratıcı ve zulme varan yaklaşımlar bulunduğunu ileri sürdü. Bir gazetecinin hükümet ile asker arasında restleşme olduğuna dair haberler çıktığını belirtmesi üzerine ise Bahçeli, "Silahlı kuvvetler ile milletin hiçbir ferdinin ne restleşme şansı vardır ne imkanı vardır ne de gücü vardır,? diye konuştu.

MHP'li belediye başkanlarının toplantısına katılmak üzere Antalya'ya giderken Polatlı'ya uğrayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, burada cuma namazı kıldı, esnafları ziyaret edip, generallerin açığa alınmasıyla ilgili açıklamada bulundu. TSK'nın aşırı derecede yıpratıldığına dikkat çeken Bahçeli, "TSK milletin gözbebeğidir ve korunmalıdır. Özellikle doğuda mücadele vermiş komutanlar üzerinde baskı ve zulme varan olaylar var. Siyasi iktidar mücadelesini hukuk yoluyla yapmalıdır, hukuka saygı duyulmazsa yanlış adımlar atılabilir. MHP olarak bu konuda siyasi iktidarın dikkatini çekiyoruz," dedi.

Bahçeli, PKK terör örgütünün ateşkesle ilgili rest çektiğine ilişkin soru üzerine, "Hiç kimsenin Türk Silahlı Kuvvetleri ile restleşme şansı, imkanı ve gücü yoktur. Bunlar yanlış ifadelerdir, televizyonlarda bunları söyleyenler silahlı kuvvetleri yıpratmak için görevlendirilmiş insanlardır, bu tür kavramları kullanmamak lazım. TSK'nın savunma düzenini ve moralini yüksek tutmak lazım, bunu sarsmak birilerine hizmet etmek anlamına gelir," cevabını verdi.

Bir gazetecinin hükümet ile asker arasında restleşme olduğuna dair haberler çıktığını belirtmesi üzerine ise Bahçeli, şunları söyledi:

?SİLAHLI KUVVETLER İLE MİLLETİN HİÇBİR FERDİNİN NE RESTLEŞME ŞANSI VARDIR NE İMKANI VARDIR NE DE GÜCÜ VARDIR?

"Silahlı kuvvetler ile milletin hiçbir ferdinin ne restleşme şansı vardır ne imkanı vardır ne de gücü vardır. Bu çok yanlış ifadelerdir. Bu ifadeleri televizyonlarda kullananlar zaten silahlı kuvvetleri yıpratmak için görevlendirilmiş insanlardır, bu biline. O sebepten dolayı bu tür kavramları kullanmamak lazımdır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yüksek moralini, çalışma düzenini, Türkiye'nin en fazla birlik beraberliğe ve ülke bütünlüğüne ihtiyaç duyulduğu bir ortamda sarsmak zannediyorum birilerine hizmet etmek olmaktadır."

PKK'nın ateşkesinin 2011 yılı mart ayına kadar geçerli olacağına ilişkin pazarlık yapıldığı iddialarına ise "Siyasi iktidar bu gaflete düştü ve onları böylece cesaretlendirmiş oldu" diye yorumladı. Bahçeli, son olarak partisinin Diyarbakır ve Mardin'de miting düzenlemesine ilişkin de "Çalışmalarımız devam ediyor," yanıtını verdi.

CUMA NAMAZI KILDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Polatlı'da merkez camiinde Cuma namazı kıldı. Antalya'da yapılan MHP'li belediye başkanları toplantısına katılmak üzere karayoluyla giden Bahçeli, Cuma namazını Polatlı merkez camiinde kıldı. Bahçeli, Polatlı girişinde partinin ilçe başkanı Mürsel Yıldızkaya ve partililerce karşılanan Bahçeli doğrudan şehir merkezindeki merkez camiine geldi. Bahçeli, yanında MHP ilçe başkanı Mürsel Yıldızkaya, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez olduğu halde namaz kıldı.

İYİLİĞİ EMRET, KÖTÜLÜKTEN ALIKOY

MHP liderinin Cuma namazında geldiği Polatlı'daki merkez camiinde okunan hutbenin konusu iyiliği emretmek, kötülükten alı koymak. İmam bununla ilgili bir hadis okudu. Hadiste, "Sizden biriniz bir kötülüğü gördüğünde eliyle müdahale etsin, gücü yetmezse diliyle müdahale etsin, ona da gücü yetmezse kalbiyle buğz (hoş karşılamamak) etsin," dedi.

CEMAATLE TOKALAŞTI

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cuma namazından sonra merkez camii imamı ile tokalaştı. Cemaatle de tek tek tokalaşan Bahçeli'yi cami çıkışında kalabalık bir topluluk karşıladı. Bahçeli, şehir merkezinde bazı esnaflara hayırlı işler diledi. Bahçeli, Cumhuriyet meydanında kalabalık bir partili topluluk tarafından alkışlar eşliğinde uğurlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bahçeli:'Komutanlar Üzerinde Yıpratıcı Ve Zulme Varan Yaklaşımlar Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement