Bağışlanan Organlar 6 Kişiye Umut Oldu - Son Dakika
Güncel

Bağışlanan Organlar 6 Kişiye Umut Oldu

Bağışlanan Organlar 6 Kişiye Umut Oldu

Tedavi gördüğü Acıbadem Ankara Hastanesi'nde hayatını kaybeden kadının organları, nakil bekleyen 6 hastaya hayat verecek.

31.12.2013 13:51

Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden kadının bağışlanan organları 6 kişiye umut oldu.

Acıbadem Ankara Hastanesi'nde, beyninde gelişen tümör nedeniyle tedavi gören ev hanımı Demet Özçelik (40), durumunun kötüleşmesi üzerine hayatını kaybetti. Özçelik'in eşi Metin Özçelik, eşinin kalp, karaciğer, böbrek ve kornealarını bağışladı.

Sağlık Bakanlığı Doku Organ Nakil Koordinatörlüğü ekipleri tarafından alınan kalp Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, karaciğer Ankara Numune Hastanesi'nde, böbrekler Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde, kornealar da Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde nakil bekleyen hastalara nakledilmek üzere gönderildi.

Metin Özçelik, yaptığı açıklamada, eşinin 4 yıl önce beyin tümörü ameliyatı geçirdiğini anlatarak, son dönemde kollarındaki uyuşma nedeniyle eşini yeniden hastaneye yatırdıklarını söyledi.

Yoğun bakıma alınan eşinin durumunun kötüleştiğini ve bir süre sonra beyin ölümünün gerçekleştiğini belirten Özçelik, "Eşim, hayattayken benden önce vefat ederse organlarını bağışlamamı istemişti. Ben de onun son isteğini, bana emaneti olan vasiyetini yerine getirmek istedim. Yeni bir yıla girerken, başka insanların derdine derman olalım istedik. Eşimin organlarıyla dertlerine derman olduğumuz insanların sevincini düşünmek bize huzur veriyor" diye konuştu.

Acıbadem Ankara Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Özcan Erdemli ise hastanın yaşama döndürülmesi için tıbbi anlamda gereken her şeyin yapıldığını ifade ederek, organlarının bağışlanmasını vasiyet eden Demet Özçelik'in duyarlılığı sayesinde organ bekleyen hastaların yeni bir yaşam umuduyla yeni yıla başlayacaklarını dile getirdi.

Erdemli, daha çok insanın hayatının kurtarılması için Demet Özçelik ve eşi Metin Özçelik gibi duyarlılığı yüksek insanlara ihtiyaç olduğunu bildirdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bağışlanan Organlar 6 Kişiye Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement