Bağdat - Erbil Arasındaki Petrol Sorunu - Son Dakika
Güncel

Bağdat - Erbil Arasındaki Petrol Sorunu

Bağdat - Erbil Arasındaki Petrol Sorunu

IKBY Doğal Kaynaklar Bakanı Aşti Hawrami, Bakan Luaibi'ye çağrıda bulunarak petrol satışını engellemeye yönelik girişimlerden vazgeçmesini istedi.

30.06.2014 12:35

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Doğal Kaynaklar Bakanı Aşti Hawrami, Irak Petrol Bakanı Abdulkerim Luaibi'ye çağrıda bulunarak, "Irak Federal Mahkemesi'nin son kararı elinizi bağlıyor. Bu karar, her türlü müdahalenizin önünü kapatıyor. Kürdistan bölgesinin petrol sevkiyatı ve satışına yönelik engelleme çabalarınızdan vazgeçiniz" dedi.

Hawrami, Doğal Kaynaklar Bakanlığı'nın resmi sitesinde yayımlanan açıklamasında, Irak Petrol Bakanı Luabi'yi, düşmanca ve hukuka aykırı adımlar atmakla suçladı.

Hawrami, Luabi'ye hitaben yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bakanlığınız, Kürdistan Bölgesel hükümetinin önünü kapatmak için çok çabaladı. Kürdistan bölgesi aleyhine Irak Federal Mahkemesi'nde dava açarak petrol satışını engellemeye kalkıştınız. Ayrıca bakanlığınız tarafından kiralanan ve sizin programınızla hareket bazı hukuk şirketleri aracılığıyla Kürdistan Bölgesel hükümetiyle anlaşma imzalayan yabancı şirketleri tehdit ettiniz. Siyasi nedenlerle atmış olduğunuz adımlar, düşmancaydı. Irak vatandaşlarının genel çıkarına aykırıydı. Girişimleriniz, Irak Anayasası ve kanunlarına, Kürdistan bölgesi yasalarına ve uluslararası hukuka göre yanlıştı."

Kürdistan bölgesi hükümetinin, yasal yollara başvurarak Irak'ı zarara sokan söz konusu girişimlere cevap vereceğini vurgulayan Hawrami, "Bu tehditler, Kürdistan bölgesi ve Irak vatandaşları için ciddi kayıplara yol açmıştır" ifadesini kullandı. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bağdat - Erbil Arasındaki Petrol Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement