Aylin Kotil'in Ankara'ya Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Aylin Kotil'in Ankara'ya Yürüyüşü

Aylin Kotil\'in Ankara\'ya Yürüyüşü

Kotil: "Yürüyüşüm belki bugün burada bitecek ancak tek başıma bile kalsam mücadelem, yeryüzü sevdanın yüzü olana kadar bu davada devam edeceğim"

27.07.2013 19:21

Genel seçimlerde uygulanan yüzde 10 barajının kaldırılması için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen Aylin Kotil, "Yürüyüşüm belki bugün burada bitecek ancak tek başıma bile kalsam mücadelem, yeryüzü sevdanın yüzü olana kadar bu davada devam edeceğim" dedi.

19 gündür İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen ve yaklaşık 500 kilometrelik mesafeyi katederek yürüyüşünü Kuğulu Park'ta sonlandıran Kotil, burada kendisini karşılamaya gelenlere ve basın mensuplarına açıklama yaptı.

Kotil, bugün siyasette yaşanan sıkıntıların temel nedeninin yüzde 10'luk seçim barajı olduğunu belirterek, yürüyüşü sırasında insanların da bu durumdan şikayetçi olduğunu söyledi.

-"Mutlu ve huzurlu bir ülke olacağız"-

Türkiye'nin huzurlu bir ülke olması için tüm ülkenin mozağinin, Meclise yansıması gerektiğini vurgulayan Kotil, "Bu mozaik Meclise yansırsa biz o kadar mutlu ve huzurlu bir ülke olacağız. Bunu siyasiler ya anlamak istemiyorlar ya da anlıyorlar ama işlerine gelmiyor. AK Parti son 3 yıldır üst üste güçlü bir şekilde iktidar oluyor. Çünkü aldığı oyların çok üstünde sandalye sayısıyla Meclis'e giriyor. Bu da güçlü bir hükümet yapıyor. Ama bir sürü görüş ve anlayış var" ifadesini kullandı.

"Seçim barajını düşürmeyeceğiz" diyenlere seslenen Kotil, "Bu barajı koyan, askerler kadar o dönemin askerleri kadar suçlusunuz ve suç ortağısınız. Bunu düşürmemelerinin tek bir sebebi var. Çünkü korkuyorlar ve kendilerine güvenleri yok. Bunu düşürdükleri vakit, kendi düşecekleri durumu da biliyorlar ve ısrarla bu seçim barajını düşürmemekte direniyorlar. Ama boşuna, biz bu düşene kadar bütün eylemlerimizi koruyacağız ve kanımızın son damlasına kadar gerekiyorsa bu uğurda savaşacağız" diye konuştu.

İstanbul'dan Ankara'ya Kotil ile yürüyen iki genç, açıklamanın ardından Taksim Gezi Parkı'ndan getirdikleri toprağı, Kuğulu Parkı'na bıraktı.

Konuşmasının ardından Atatürk'ün Gençliği Hitabesi'nden bir bölüm okuyan Kotil'in zaman zaman gözleri doldu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aylin Kotil'in Ankara'ya Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement