Aydın Menderes Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika
Güncel

Aydın Menderes Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Aydın Menderes Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Ankara'da önceki gün hayatını kaybeden Aydın Menderes için ikinci cenaze namazı kılındı.

25.12.2011 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da önceki gün hayatını kaybeden Aydın Menderes için ikinci cenaze namazı kılındı. Fatih Camii'ndeki cenaze namazına devletin en üst kademesi, bakanlar, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in hayattaki son oğlu Aydın Menderes için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Vasiyeti üzerine devlet töreni yapılmayan Menderes'in cenaze namazında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, eski Başbakan Tansu Çiller, Bakanlar, siyasi parti genel başkanları, TSK'yı temsilen Korgeneral İsmail Serdar Savaş'ın da aralarında bulunduğu bazı rütbeli askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazının ardından protokol üyeleri cami avlusundan ayrılırken, Menderes'in tabutu omuzlar üzerinde defnedileceği Topkapı'daki Anıt Mezar'a gönderilmek üzere cenaze arazına taşındı.

Öte yandan Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes de cenaze töreninde hazır bulundu. Tören boyunca Ümran Menderes'e Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan eşlik etti.

-DEFİN İŞLEMLERİ BAŞBAKANLIK TARAFINDAN YAPILACAK-

Menderes'in hem Ankara'da hem de İstanbul'da düzenlenen cenaze törenleri için Başbakanlık devreye girdi. Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile Menderes'in cenaze töreni ve defin işlemleri ile Özel Kalem Müdürlüğü bizzat ilgilendi. Her iki cenaze töreninde de Başbakanlık korumaları görevlendirildi.(ANKA/DEVAM)

(ZHR/ÖMR) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Aydın Menderes Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement