Avukat Gözaltılarına Yaklaşık 2 Bin Avukattan Tepki Eylemi (2) - Son Dakika
Güncel

Avukat Gözaltılarına Yaklaşık 2 Bin Avukattan Tepki Eylemi (2)

Avukat Gözaltılarına Yaklaşık 2 Bin Avukattan Tepki Eylemi (2)

Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için dün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı içinde eylem yapan ve daha sonra gözaltına alınan avukatlara destek için yaklaşık 2 bini aşkın avukat adliyede toplandı.

12.06.2013 15:42

Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için dün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı içinde eylem yapan ve daha sonra gözaltına alınan avukatlara destek için yaklaşık 2 bini aşkın avukat adliyede toplandı. Önce adliyenin içinde toplanan avukatlar, bir süre burada slogan attı. 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganları atan avukatlar daha sonra adliyenin karşısındaki meydana geçti. Avukatlar 'Savcı istifa', 'Savcı baksana kaç kişiyiz saysana' ve 'Avukatlar yerlerde sürüklenemez' şeklinde sloganlar attı. Avukatların eylemi devam ederken, çevik kuvvet polisi ise adliyenin başka bir köşesinde hazır bekletildi. Avukat Efkan Bolaç'ın ise adliye içinde gaz maskesi taşıdığı görüldü. Bolaç, "İşyerimiz olan adliyede kendimizi güvende hissetmiyoruz" dedi.

"KARŞINIZDA BÖCEK YA DA HAŞERE YOK"

"ADLİYEDE MÜDAHALE KABUL EDİLEMEZ"

Halka karşı sistematik olarak suç işlendiğini dile getiren Ümit Kocasakal, "Toplumun tüm kesimlerine yönelik bu polis şiddeti adaletin kalbi olması gereken avukatların da çalışma mekanı olan İstanbul Adalet Sarayında da ortaya çıkmıştır. Çevik kuvvet polisi meslektaşlarımıza saldırmış mesleğimizin onur ve şerefiyle bağdaşmayacak şekilde bir kısmını cübbelerinden çekiştirmek ve sürüklemek suretiyle hukuksuz yoğun şiddet uygulayara yakalama işlemi uygulamıştır. Yargı görevi yapan avukatların bu görevi icra ettikleri bir mekanda bu tür bir muameleye maruz bırakılmaları asla kabul edilemez. Adliyede avukata müdahale etmek polisin görevi olamaz. Bu saldırı ülkemizde sayıları 80 binlerde olan tüm avukatlara, tüm barolara ve meslek onuruna yapılmış bir saldırıdır" diye konuştu.

AÇIKLAMAYA EZAN ARASI

Açıklama sırasında ezan okunmaya başlanınca Kocasakal avukatların uyaısı üzerine konuşmasına bir süre ara verdi. Kocasakal, "Ben ezanı duymadım bile" dedi. Ezan okunduğu sırada slogan da atılmazken, ezan bitince açıklamaya devam edildi.

"AVUKATLIK ONURUNUN ÖNÜNDE HİÇBİR GÜÇ DURAMAZ"

Kocasakal, "Bu tür saldırılar, hukuksuz soruşturma ve davalar adalet savaşçılarını, sizleri, bizleri, baroları hak ve hukuk mücadelesinden alıkoyamaz, sindiremez ve yıldıramaz. Avukatlık onuru bu hukusuzlukları da saldırıları da, şiddeti de ileri veya geri faşizmi de yenecektir. Avukatlık onurunun önünde hiçbir güç duramaz. Buradan çok kararlı bir ilk yanıt vermiş oluyoruz. Bu yanıtları vermeyi de sürdüreceğiz" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

BASINA TEPKİ

Basın açıklamasında Çağdaş Hukukçular Derneği adına Güray Dağ, Özgürlükçü Hukukçular Derneği adına Fırat Epözdemir de birer konuşma yaptılar. Açıklamanın ardından bazı avukatlar, "Yandaş basın istemiyoruz" diyerek bazı basın mensuplarına tepki gösterdiler. Açıklamanın ardından avukatlar adliyeye girdiler. - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avukat Gözaltılarına Yaklaşık 2 Bin Avukattan Tepki Eylemi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement