'Avrupa Türk Makinelerini Tercih Ediyor? - Son Dakika
Güncel

'Avrupa Türk Makinelerini Tercih Ediyor?

\'Avrupa Türk Makinelerini Tercih Ediyor?

Hamburg'daki Nordec Makine Sanayi Fuarı'ndaki Türk şirketleri Ermaksan, Akbend, Hidroliksan ve BendMak makine şirketleri Alman bayiileri Saling ile ürünlerini tanıttılar.

25.01.2012 18:52

Hamburg'daki Nordec Makine Sanayi Fuarı'ndaki Türk şirketleri Ermaksan, Akbend, Hidroliksan ve BendMak makine şirketleri Alman bayiileri Saling ile ürünlerini tanıttılar.

A4 numaralı fuar salonunda saç, boru bükme, hidrolik pres makinelerini tanıtan Türk şirketlerini Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk, Ticaret Ataşesi Şevket Ilgaç ve yardımcısı Sacit Dizman ziyaret edip, bilgi aldılar.

Hidroliksan Satış Müdürü Yaşar Serçe, Türkiye'nin iş makineleri sanayinin müthiş atılımda olduğunu belirterek, 'Üretimin yüzde 70 ila 90'ını başta Avrupa ve Arap ülkeleri olmak üzere ihraç ediliyor. Çin de Avrupa'ya çok iş makinesi ihraç ediyor. Ancak Türkiye daha kaliteli ürettiği için Avrupa Türk iş makinelerini tercih ediyor' dedi.

Bendmax şirketi Avrupa Satış Müdürü Yavuz Akyapak, Nabucco doğalgaz hattı, bir çok Avrupalı otomotif sanayi için boru bükümlerini şirketin ürettiği makineler ile yapıldığını ifade ederek, 'Suudi Arabistan'dan ABD'ye kadar dünyanın bir çok ülkesinde iş makinelerimiz kullanılıyor' diye konuştu.

Ermaksan Dış Satış Müdürü Şafak Ülker, standart iş makinelerinin yanı sıra müşretelerin taleplerine göre özel proje makinelerini de üretildiğine dikkat çekti.

'ÖNEMLİ İHTİSAS FUARI'

Ticaret Ataşesi Nordec'in Almanya'nın önemli makine ihtisas fuarı olan giderek artan bir şekilde Türk makine sanayinin ilgisini çektiğin belirterek, 'Önümüzdeki yıllarda Nordec'e katılan Türk şirketleri sayısı artacaktır' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Avrupa Türk Makinelerini Tercih Ediyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement