Atık Ambalajlarla Yaptıkları Süs Eşyalarıyla Sergi Açtılar - Son Dakika
Güncel

Atık Ambalajlarla Yaptıkları Süs Eşyalarıyla Sergi Açtılar

Atık Ambalajlarla Yaptıkları Süs Eşyalarıyla Sergi Açtılar

Erdemli ilçesinde, atık kağıt ve ambalajdan aksesuar yapım kursunu başarıyla tamamlayan kadınlar, ürettikleri süs eşyalarıyla sergi açtı.

07.03.2014 10:02  Güncelleme: 10:46

Erdemli ilçesinde, halk eğitim merkezinde açılan atık kağıt ve ambalajdan aksesuar yapım kursunu başarıyla tamamlayan kadınlar, ürettikleri süs eşyalarıyla sergi açtı.

Usta öğretici Tuğba Ağcakoyunlu öncülüğünde 190 saat süren eğitimi tamamlayan kursiyerler, çevreden topladıkları atık malzemelerle yaptıkları süs eşyalarını Erdemli Öğretmenevi'nde açtıkları sergide vatandaşların beğenisine sundu.

AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt da açılışta yaptığı konuşmada, sergide çevreci eserleri görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, çoğu kişinin çöpe attığı atıkların hünerli ellerde önemli birer eser olarak ortaya çıktığını söyledi.

Kadınların bu tarz kurslara katılmaları tavsiyesinde bulunan Bozkurt, "Kadınlarımızın evlerinde boş oturarak zaman geçireceklerine kursa katılarak hem meslek öğrenip hem de yaptıklarını satarak aile bütçelerine katkı sunmalarını görmek çok güzel bir gelişme. Kurslara katılmayan ev hanımlarına da kurslara katılmaları çağrısında bulunuyorum" dedi.

Kaymakam Osman Taştan da halk eğitim merkezinde 2013-2014 eğitim öğretim döneminde açtıkları 572 mesleki eğitim kursuna 122 bin 24 kişinin katıldığını belirterek, bu ilginin memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Sergide ayrıca, Emine Kurtulan öğreticiliğindeki tezhip, ebru, hat ve hüsnü hat, kağıt telkari kursları ile Fadime Aşçı öğreticiliğinde açılan ahşap yakma kurslarında üretilen eserler de yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atık Ambalajlarla Yaptıkları Süs Eşyalarıyla Sergi Açtılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement