Atatürk'ün Urla'ya Gelişinin 91. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Urla'ya Gelişinin 91. Yıl Dönümü

Atatürk'ün Urla'ya gelişinin 91. yıl dönümü, ilçede etkinliklerle kutlandı.

30.06.2017 15:03

Atatürk'ün Urla'ya gelişinin 91. yıl dönümü, ilçede etkinliklerle kutlandı.

Urla Kaymakamlığı ve Urla Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde Jandarma Kavşağı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler, meydanda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla devam etti.

Atatürk'ün devrimlerini ülkenin dört bir yanına yayabilmek için yurt gezilerine çıktığını ve 30 Haziran 1926'da Urla'ya gelerek ilçeyi onurlandırdığını belirten Urla Belediye Başkan Vekili Öğün Ünal, bugünün kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti.

Ünal, "Atamız, yapacağı yenilikleri her yerde olduğu gibi Urla halkına benimseterek yapmak istemiş, böyle bir uygulamanın daha kalıcı ve daha sağlıklı olacağını düşünmüştür. Urla halkıyla bütünleşen Atatürk, Urla'nın kamuoyu desteğini en yüksek düzeyde almıştır. 91 yıl önce ziyaretiyle Urla'mızı onurlandıran büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan yürümeye ve bizlere bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmeye devam edeceğiz. Mevcudiyetimizin ve istikbalimizin yegane temeli budur. ve bu temel bizim en kıymetli hazinemizdir." dedi.

Törene, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Albay Erol Çevik, Urla Belediye Başkanı Vekili Öğün Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Demiral, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve Urla halkı katıldı.

Atatürk\'ün Urla\'ya Gelişinin 91. Yıl Dönümü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Urla'ya Gelişinin 91. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement