Aso Başkanı Özdebir'den Stk'lara Çağrı: "Ankara'ya Sahip Çıkın" - Son Dakika
Güncel

Aso Başkanı Özdebir'den Stk'lara Çağrı: "Ankara'ya Sahip Çıkın"

Aso Başkanı Özdebir\'den Stk\'lara Çağrı: "Ankara\'ya Sahip Çıkın"

Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın ve yeni Yönetim Kurulu Üyeleri Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir’i makamında ziyaret etti.

17.07.2014 12:09

Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın ve yeni Yönetim Kurulu Üyeleri Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir'i makamında ziyaret etti.

Özdebir, ziyarette yaptığı konuşmada, ASİAD'ın yeni yönetim kurulunu ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve yeni yönetim kuruluna önümüzdeki dönemde başarılar diledi. Konuşmasında sivil toplum örgütlerinin önemine dikkat çeken Özdebir, özellikle iş dünyası örgütlerinin ülke ekonomisi için büyük katkılar yaptıklarını vurguladı. Özdebir, yabancı işadamlarının iş dünyası örgütleri kanalıyla birtakım işbirlikleri geliştirdiklerini de ifade etti.

Nurettin Özdebir, Ankara'da sivil toplum örgütlerine önemli bir görev daha düştüğünü belirterek, "Sivil toplum örgütleri Ankara'ya sahip çıkmalı. Bu şehre olan aidiyeti artırmamız lazım. Bir şehrin gelişebilmesi için zenginleşmesi lazım. Bunun yolu da üretimden geçiyor. Bu sadece sanayi üretimi değil, fikri üretim dahil her türlü üretimi artırmamız lazım. Artık değer yaratmak üretimden geçiyor. Sadece ekonomiyi değil, sosyal hayatı geliştirmek de bizlere düşüyor" dedi.

Sosyal hayatın zayıflığı nedeniyle insanların Ankara'yı terk ederek, kazandığı paraları başka şehirlere yerleşip oralar da harcadığını belirten Özdebir, "Ankara'da zengin olanlar İstanbul'a patron olmaya gidiyorlar ve sonra arkalarına bir daha bakmıyorlar. Başkentimize daha fazla zayiat verilmemesi, daha fazla kimsesizliğe itilmemesi için hep birlikte bu şehre sahip çıkmak durumundayız. Bu şehrin daha fazla üretebilmesi, daha fazla zenginleşebilmesi için arka plana attığımız sosyal ve kültürel yaşama önem vermeyiz. Sosyal hayatın zenginleşmesi bu trendi tersine çevirerek Ankara'nın ekonomik canlılığına da katkı sağlayacaktır. Ankara'nın bu sosyal alanlarını geliştirmek de Sivil Toplum Örgütlerinin ortak paydalarından biri olması lazım. Başkentin kıymetini bilmek ve Ankaralı olmanın onurunu yaşamak ve Başkentimiz Ankara'ya sahip çıkmak bizim için onur vesilesi olması gerekir" diye konuştu.

ASİAD Başkanı Barış Aydın ise yeni yönetim kurulu ile birlikte Ankara'ya katma değer oluşturacak faydalı çalışmalara imza atacaklarını belirtti. ASİAD'ın birçok SİAD'ın kurucusu olduğunu söyleyen Aydın, "ASİAD sadece Ankara'da değil, tüm Türkiye'de etkili bir STK haline gelecek. Yönetim kurulumuz ve tüm üyelerimizle birlikte başta Ankara olmak üzere hem ülke ekonomisine katma değer sağlamak için hem de ülke sorunlarına çözümler üretmek için elimizden geleni yapacağız" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aso Başkanı Özdebir'den Stk'lara Çağrı: 'Ankara'ya Sahip Çıkın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement