Askeri Şehitlikte Hüzünlü Bayram - Son Dakika
Güncel

Askeri Şehitlikte Hüzünlü Bayram

Askeri Şehitlikte Hüzünlü Bayram

Sivas'ta Yukarı Tekke Mezarlığındaki Garnizon Şehitliği, kurban bayramı arifesinde şehit kabirlerini ziyaret eden vatandaşlarla doldu.

14.10.2013 16:21  Güncelleme: 16:28

Sivas'ta Yukarı Tekke Mezarlığındaki Garnizon Şehitliği, kurban bayramı arifesinde şehit kabirlerini ziyaret eden vatandaşlarla doldu.

Sabah erken saatlerden itibaren şehitliğe gelen şehit yakınları ve vatandaşlar, mezarların başında Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti. Garnizon Komutanlığı, şehit kabirlerini çiçeklerle donatırken, bazı ailelerin de mezarları temizleyerek su döktüğü gözlendi.

Şehit Jandarma Kıdemli Üsteğmen Cemalettin Yılmaz'ın teyzesi Hacıkış Şahin, her bayramda yeğeninin mezarını ziyaret ettiğini söyledi. Şehidin mezarı başında duygulandığı gözlenen Şahin, "Buruk bir bayram yaşıyoruz" dedi.

Şehit Jandarma Onbaşı Yunus Karataş'ın annesi Cezanur Karataş ise oğlunun mezarı başında dua etti. Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Karataş, yaşlılık ve sağlık problemleri nedeniyle oğlunun mezarını sürekli ziyaret edemediğini belirtti. Karataş, halen 20 yıl önce şehit olan oğlunun yokluğunu hissettiğini ifade etti.

Kabir ziyaretinde bulunan vatandaşlar, şehitliğin yanındaki Şehitler Müzesi'ni de ziyaret etti. Şehitlerin özel eşyalarının ve fotoğraflarının sergilendiği müzeyi gezen vatandaşlar, şehitlerin vatani görevlerini yaparken ailelerine yazdıkları mektupları okurken duygu dolu anlar yaşadı. Bazı ziyaretçilerin gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Şehitler Müzesini çocuklarıyla ziyaret eden Erol Kongül, güven ve huzur ortamı için kanlarını ve canlarını feda eden şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Milli birlik ve beraberliğin pekiştiği bayram günlerinde çocuklarını da müzeye getirerek onlara bu duyguları aşıladığını belirten Kongül, "Çocuklarıma vatan savunmasında şehit düşen asker ve polislerimizi ve şehitlik kavramını anlatıyorum" diye konuştu.

Öte yandan polis ve belediye ekipleri ziyaretlerde yaşanan yoğunluk nedeniyle bazı tedbirler aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Askeri Şehitlikte Hüzünlü Bayram - Son Dakika


Advertisement