Artvin'de Saperkule Festival - Son Dakika
Güncel

Artvin'de Saperkule Festival

Artvin\'de Saperkule Festival

Artvin'in Şavşat ilçesinde bu yıl 7.'si düzenlenen 'Çavdarlı Köyü Saperkule Festivali' renkli görüntülere sahne oldu.

24.08.2013 17:03

Artvin'in Şavşat ilçesinde bu yıl 7.'si düzenlenen 'Çavdarlı Köyü Saperkule Festivali' renkli görüntülere sahne oldu.

Çavdarlı Köyü Muhtarlığı ve Çavdarlı Köyü Derneği tarafından düzenlenen etkinlik vatandaşların ilgi odağı olurken, Dernek Başkanı ve Köy Muhtarı Özbay Altun, yaptığı konuşmada festivale gösterilen ilgiden dolayı memnun olduğunu dile getirdi. Festivalin organizasyonunu yapan Mustafa Faruk Altun'da festivalin sadece müzikten ibaret olmadığını vurgulayarak "Bu festival bölgenin organik festivalidir. Buraya gelen insanlar hem gönüllerince eğlenecek hem de Çavdarlı köyü halkının sıcak yüreğine misafir olacaklar. Bizler köyümüzün ileri gelenleri ile bu etkinliği daha güzel nasıl yaparız diye sürekli fikir alış verişinde bulunduk. Festivalimiz sadece müzikten ibaret değildir. Festivalimize gelen kişiler gönüllerince bu güzelim doğada güzel saatler geçirecekler" dedi.

Konuşmaların ardından yarışmalara geçildi. Koşu, halat çekme, veleybol, futbol müsabakaları, mendil kapmaca yarışmaları büyük heyecan içinde geçti.

Özellikle halat çekme yarışması renkli görüntülere neden oldu. Yarışma sırasında halatın kopması karşısında müsabakanın hakemi her iki taraf birinci ilan ederken kaybeden tarafın halat olduğunu kaydetti.

Festival çerçevesinde yapılan at yarışları ise ilgiyle izlendi. Yarışlarda " Saper bey" adlı atın sahibi Aslan Evran, rakiplerini geçerek birinciliği alırken 3 yıldır geleneği bozmayarak kupasını ve madalyasını aldı. Yaklaşık 5 bin metrelik bir mesafede yapılan at yarışı şu ana kadar yapılan en uzun at yarışı olma özelliği taşıyor.

Yarışmaların ardından vatandaşlar müzik eşliğinde halay çekip eğelenirken kendilerine yöresel yemek ikram edildi. - ARTVİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Artvin'de Saperkule Festival - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement