Arıtma Tesisini Siirt Belediyesi İşletecek - Son Dakika
Güncel

Arıtma Tesisini Siirt Belediyesi İşletecek

Arıtma Tesisini Siirt Belediyesi İşletecek

Siirt – Kezer İçme Suyu Temini Sisteminin İşletilmesi İle İlgili Tarafların Yöntem Belirlemek Üzere Belediye Başkanları Siirt Belediyesinde Düzenlenen Toplantıda Bir Araya Geldiler.

06.01.2011 21:17  Güncelleme: 21:18

Belediyeler ( Siirt, Kurtalan, Aydınlar, Gökçebağ, Atabağı, Kayabağlar) adına dsi tarafından yapımı tamamlanan siirt – kezer içme suyu temini sisteminin işletilmesi ile ilgili tarafların yöntem belirlemek üzere belediye başkanları siirt belediyesinde düzenlenen toplantıda bir araya geldiler.

Siirt Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen toplantıya Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, DSİ Bölge Müdürü Veysi Kanat, Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz, Aydılar Belediye Başkanı Mesut Menduoğlu, Gökçebağ Belediye Başkanı Ahmet Bardak, Atabağı Belediye Başkanı Tayyar Lale ve Kayabağlar Belediye Başkanı Nafis Sevgili Katıldı.

Toplantıda ilk olarak DSİ Bölge Müdürü Veysi Kanat Belediye başkanlarını Siirt Kezer İçme Suyu Temin Sistemiyle ilgili bu güne kadar yapılan çalışmalar hakkında slayt eşliğinde bilgi verdi. Daha sonra Siirt Belediye Başkan yardımcılarından Kemal Buluş Siirt Kezer İçme Suyu Temin Sisteminin ve arıtma tesisinin işletilmesiyle ilgili yapılan çalışmalar ve yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Bilgilendirmeden sonra belediye başkanları görüşlerini ifade ederek, Böyle bir çalışmanı Başta Siirt merkez olmak üzere ilçe ve beldelerin büyük bir rahatlığa kavuşacağını belirttiler. Yıllardır içme suyunda yaşanan sıkıntılarının bu şekilde en aza ineceğinin de altını çizen belediye başkanlarının her biri üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını söylediler.

Toplantı sonucunda alınan kararlar, Kezer Kaynağı –Arıtma Tesisi Ana İshale Hattı ve Arıtma Tesisinin işletim bakım ve onarım çalışmalarının Siirt Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. Her belediyeye su taşıyacak olan iletim hattının ise kendi belediyeleri tarafından işletilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

Arıtma tesisinin işletme giderlerinin ise tüketilen su oranı kadar belediyeler arasında paylaşılmasında fikir birliğine varıldı. Son olarak ise tesisi işletme yönetmenliğinin daha pratik ve çözüm getirebilmesi için daha önce alınan birlik kurma prensibinden vazgeçilerek bir yıl boyunca yukarda belirtilen şekilde işletilmesi uygun görüldü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Arıtma Tesisini Siirt Belediyesi İşletecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement