Arınç: Asansör Faciasında Başbakan Özel Talimat Verdi - Son Dakika
Güncel

Arınç: Asansör Faciasında Başbakan Özel Talimat Verdi

Bülent Arınç, "Olay hepimizi derinden üzdü. Hepimizin acısı. Başbakanımız asansör faciasının soruşturulması için Başbakanlık Teftiş Kurulu'nu görevlendirecek." dedi.

08.09.2014 17:41  Güncelleme: 19:15

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurlulu toplantısı sonrasında Şişli'de yaşanan ve 10 işçinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kaza ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bülent Arınç, "İşçi kardeşlerimiz hayatlarını kaybettiler. Bu acı sadece İstanbul'da ve kendi çevrelerinde etkili olmadı. Bu acı milletimizin acısıdır. Bu acı hepimizin acısıdır. Allah'tan rahmet diliyoruz. Böyle bir facia ile ilgili hayatlarını kaybetmeleriden dolayı büyük üzüntü duyuyoruz." dedi.

"BAKANIMIZ DERHAL OLAY YERİNE GİTTİ"

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Asansör faciasında hayatını kaybedenler için büyük üzüntü duyduk. Onlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Çalışma Bakanımız olay sonrasında derhal olay yerine intikal etmiştir. Adli soruşturma başlatıldı. Adli soruşturma devam ediyor. Ayrıca idari açıdan da olay soruşturuluyor." dedi.

BAŞBAKAN'IN ÖZEL TALİMATI

Bülent Arınç, "Öncelikle adli soruşturmaya bir müdahalemiz söz konusu değildir. İdari soruşturma hem valiliğimiz hem de ilgili kurumlar tarafından başlatılmış ve devam etmektedir. Sayın Başbakan da Başbakanlık Teftiş Kurulu'nu görevlendirecektir." ifadelerini kullandı.

"GEREKLİ ÖDEMELER HEMEN YAPILACAK"

Arınç, "Bu bir iş kazası olduğuna göre hayatlarını kaybeden yurttaşlarımız için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımız neler yapabilir, bunları da konuştuk. Ölüm geliri, ölüm aylığı ve diğer ödemelerin yapılmasına karar verildi." şeklinde konuştu.

"EN ÇOK ÖLÜMLÜ KAZA İNŞAAT SEKTÖRÜNDE"

Arınç, Hayatını kaybetmeler noktasında, iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda uzun uzun tartıştık. En çok ölümlü kaza inşaat sektöründe oluyor. Nakliyat ikinci sırada geliyor. Sonra maden sektörü geliyor." dedi.

"O DÖNEM BİTTİ"

Bülent Arınç, "Neresinden bakarsak bakalım ölümlü sonuçlanan kaza ile karşı karşıya geldik. 'Ne iş versen yaparım abi' dönemi geçti. Mesleki yeterlilik sertifikası almayanların o sektörde çalışmaması kanaatindeyiz. Mesleki yeterlilik konusunda ciddi adımın atılmadığı görülmüştür. Mesleki yeterlilik kurumuna eğitimlerle ilgili kaynak aktarılacaktır. Mesleki yeterlilik kurumunun çalışması kararı verilmiştir." diye konuştu.

Arınç: Asansör Faciasında Başbakan Özel Talimat Verdi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Arınç: Asansör Faciasında Başbakan Özel Talimat Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • vay: durmak yok yola devam ölün kuzular haktır 31 2 Yanıtla
  • ANTİCHP: ŞİMDİ BURDAKİ CHPLER İN SEVİNDİĞİ GİBİ CHPLİ MİLLETVEKİLERİDE NE SEVİNMİŞTİR HÜKÜMETİ KARALAMAK ÜLKEYİ KARIŞTIRMAK İÇİN BU OLYAIDA KULLANACAKLAR CHP İÇİN NE KADAR ÖLÜ O KADAR MUHALAFET O KADAR EKMEK 1 16 Yanıtla
  • Süleyman: Ağlamaktan sorumlu Devlet bakanı 13 4 Yanıtla
  • Recep Ç.: siz üzülmeyin üzülünce daha çok masum insan öldürüyonuz 13 3 Yanıtla
  • Süleyman: Atfı Kabir kim burada, kelime oyunu yapmayın, İstifa denen bişey var, haberiniz varmı?Sayın Bakanım, bak bakalım, kimler istifa edermiş. . Şeref diye bir isim koyardı eskiler çocuklarına, siz hatırlarsınız. . 14 1 Yanıtla
  • reis: Klavye uzmanları Arınçı topa tutmuşlar angut lar adamın şeklini görünce hemen saldırıyorlar haberin içeriği önemli değil önemli şahıs kim demi topazlar 2 11 Yanıtla
  • vay: durmak yok yola devam ölün kuzular haktır 8 0 Yanıtla
  • TR FUTBOLU DEMEK HERYERDE ASLAN 1905GS: CUMMBUUR AKPKK. LI KINAYICI R. T. E PUSUDA DIKKATLI YORUM YAZIN YOKSA KINAMASI HAZIRR HEMDE 7BELALI. . . 5 2 Yanıtla
  • Alien: Bi kere olsun kendin ol, bir kere ezik konuşma. 6 1 Yanıtla
  • just: bu olaylar gökdelen yapımının fıtratında var mesela şöyle 100 sene önceye gidiyorum eyfel kulesinin yapımında hiç kimse ölmememiş. . . 4 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement