Ardahan'da Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır Projesi - Son Dakika
Güncel

Ardahan'da Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır Projesi

Ardahan\'da Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır Projesi

Türkiye'de meydana gelen yaralanma ve ölümlü trafik kazalarını en aza indirmeyi hedefleyen Ardahan Emniyet Müdürlüğü "Güvenli Bir Yolculuk İçin Emniyet Kemeri" kampanyasını başlattı.

24.10.2013 18:42

Türkiye'de meydana gelen yaralanma ve ölümlü trafik kazalarını en aza indirmeyi hedefleyen Ardahan Emniyet Müdürlüğü "Güvenli Bir Yolculuk İçin Emniyet Kemeri" kampanyasını başlattı.

Ardahan Valiliği önünde başlatılan kampanyanın tanıtımına Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Göle Kaymakamı Fatih Özdemir, Vali Yardımcısı Kadir Taner Eser, İl Emniyet Müdür Vekili Muammer İmecik, İl Milli Eğitim Müdürü T. Fikret Eteker ve öğrenciler katıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 'Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır' projesi kapsamındaki eğitim programında 'devrilme simülatörü' ilgiyle izlendi. Simülasyon aracı, seyir halindeyken yaşanan devrilmelerde aracın içindekilerin yaşayacağı etkileri ile emniyet kemeri kullanılmaması halinde ölüm ve yaralanmaların artabileceğinin etkisi gösterildi.

Emniyet kemerinin devrilme simülatörü üzerine çıkarak test eden Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Remzi Almaz, "Arabaya binerken birince denemede kemer takmadık, ikinci deneme de ise kemeri taktık. İlk denemede kemer takmadığımız için üst üste geldik fakat kemer taktıktan sonra koltuğumuzda sabit kalabildik" dedi.

Vatandaşların emniyet kemeri takma konusunda daha duyarlı davranmalarını isteyen Vali Azizoğlu, "Simülatör aracı, kemer takmanın araç kullanırken ne kadar önemli olduğunu gösteriyor bizlere ve bunu burada yaşayarak görüyoruz. Bunları sadece oyun gibi düşünmeyin kemer yolda giderken hepimizin hayatını kurtaracak önemli bir araçtır. Onun için bunu alışkanlık haline getirmemiz lazım. Anneleriniz, babalarınız arabaya bindiği zaman hemen kemerini takacaklar, bu bizleri kazada sakat kalmaktan veya ölümden korumuş olacak. İlimizde böyle bir hizmeti Emniyet müdürlüğümüz organize etti ve kendilerine teşekkür ediyorum. İnsanlarımız ve vatandaşlarımız bunu görerek emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu hissetmiş olacaklar" dedi.

Vali Azizoğlu, "Türkiye'deki trafikle ilgili yapılan istatistiklerde ölümlü trafik kazalarının yüzde 90'ı emniyet kemeri takmamaktan dolayı oluyor. Ardahan için yaptığımız bir araştırmada da sürücülerimizin en fazla yüzde 10'u emniyet kemeri kullanıyor. Bu bizim açımızdan çok az bir oran, Allah göstermesin bir kaza olması halinde demek ki yüzde 10 ancak sağlam kalacak, diğerleri kazadan yaralanacak. O sebeple bunu alışkanlık haline getirip de emniyet kemeri kullanmayı sürekli arabaya biner binmez ilk iş olarak görmeliyiz" şeklinde konuştu.

Emniyet kemeri uygulamasını inceleyen vatandaşlara simülatör cihazı ile emniyet kemerli ve kemersiz olmak üzere yaşanabilecekler uygulamalı eğitimler anlatıldı. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ardahan'da Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement