Antalya Yörükler Gecesi Kepez Arena'da - Son Dakika
Güncel

Antalya Yörükler Gecesi Kepez Arena'da

Antalya Yörükler Gecesi Kepez Arena\'da

Antalya Yörükler Derneğinin organize ettiği ve bu sene 5.si yapılan Antalya Yörükler Gecesi, Kepez Arena Stadymunda yapıldı.

05.03.2012 08:49

Antalya Bölgesi ve çevre illerden gelen yörüklerin katılımıyla gerçekleşen geceye siyaset ve iş dünyasından bir çok tanıdık sima katıldı.

Yörük kültüründen örneklerin izleyenlere sunulduğu gecede bir konuşma yapan Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman; "Tarihi Destanlara mal olmuş, kökleri tarihin engin derinliklerinde olan şanlı bir mazinin, adriyatikden çin seddine, geniş coğrafyaların her köşesine türklüğün değerini yaymış, insanlık ve miletlerin tarihinde vazgeçilmez bir yeri olan yüce miletimizin, bizlere bırakmış olduğu değerleri yaşatmak ve bu değerlerden gelecek nesilerinde istifade etmelerini temel prensip edinmiş olan Yörükler Derneği bütün ihtişamı ile çalışmalarını sürdürmektedir ve bundan sonrada sürdürecektir." dedi.

Abdulah Duman'dan sonra söz alan Kepez Belediye Başkanı Av. Hakan Tütüncü; "Bizler bundan 700 yıl önce söğüt kenarlarında bir Yörük Türkmen çadırında gelecek projeksiyonu oluştururken, çok önemli bir düsturu yüzyıllar boyunca ilke edinmiş, prensip edinmiş, hani o yüceler yücesi alperenler serdarı şeyh edebali, o günlerde Osman Bey'e birşey söylemiştir. Bu devletin, o nasihatler aslında temelini oluşturmuştur. Öyle diyordu ona oğul, biz bu uzun yolculuğa kin ve nefreti eritmek için sevginin ve muhabettin asaletini yeniden dünyaya hakim kılmak için bu yola çıktık ve işte o nasihat ve o tavsiye bu toprakların gerçek sahipleri olan Anadolu Türkmenlerinin yüzyıllardan bu yana dusturu ve şiarı oldu. İşte bu günde yine bu toprakların sahibi bizler, bu düsturu ve bu ilkeyi yeniden bütün dünyaya egemen kılmak için sevginin, barışın, kardeşliğin mührünü, bütün gönüllere vurmak için büyük bir uğraşın gayretin içindeyiz. Başkaları başka şekilde düşünseler de, başkaları farklı bir takım emellerin peşinde koşsalar da, inşallah birlikle ve beraberlikle ecdadımızın bize çizdiği yol haritasından ayrılmayacak ve güzellikleri, buradan, bizim ülkemizden, Anadolu Coğrafyasından, dünyanın dört bir tarafına ulaştırıcağız." dedi.

Hakan Tütüncü'nün konuşmasının ardından kendisine Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman tarafından nisan ayında açılışı gerçekleştirilicek olan Kepez Yörük parkı yapımında gösterdiği çalışmalardan dolayı bir plaket verildi.

Konuşmaların ardından Antalya Yörükler Derneği Folklor ekibinin halk oyunu gösterisiyle coşan kalabalık gecenin sonunda sahne alan Türk Halk Müziğinin usta yorumcusu Sümer Ezgü'nün söylediği türkülerle doyasıya eğlendi.

Geceye katılanlar arasında Kepez Belediye Başkanı Av. Hakan Tütüncü, Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Ak Parti Milletvekili Gökçen Enç, Döşemealtı İlçe Başkanı Nurettin Tursun, Kepez eski Belediye Başkanı Erdal Öner, MHP Myk Üyesi Kemal Çelik, Kepez MHP İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, MHP Döşemealtı İlçe Başkanı Kadir Gürcan, Yörsiad Başkanı Semih Beken, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Gülnihal Gürel, Antalya Yörük İl Beyi Osman Çiçekdağı ve siyaset ve iş dünyasından bir çok ünlü sima sayılabilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Antalya Yörükler Gecesi Kepez Arena'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement