Antalya Ulaşım Sorunları ve Çözümleri Konferansı - Son Dakika
Güncel

Antalya Ulaşım Sorunları ve Çözümleri Konferansı

Antalya Ulaşım Sorunları ve Çözümleri Konferansı

İMO Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, "Özel araç sahipliğindeki artışla ulaşım sorunu kentimizin en büyük sorunu haline gelmiştir." dedi.

27.05.2013 12:44  Güncelleme: 12:50

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, "Antalya'da 20 yıldır hizmet veren minibüsler ve halk otobüsleriyle caddelerde trafik sıkışıklığı daha da artmıştır. Özel araç sahipliğindeki artışla da ulaşım sorunu kentimizin en büyük sorunu haline gelmiştir" dedi.

İMO Antalya Şubesi tarafından Dedeman Otel'de "2. Antalya Ulaşım Sorunları ve Çözümleri" konferansı düzenlendi. Konferansın açılışında konuşan İMO Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, Antalya'da halen tamamlanmış bir ana ulaşım planı bulunmadığını söyledi.

Uzun yıllardır günü kurtarmaya yönelik yap boz mantığıyla trafik ve ulaşım sistemlerinde düzenlemelerinin yapıldığını savunan Oğuz, Antalya'da yerel yönetimlerin de bugüne kadar kent içi ulaşım sorununu kökten çözebilecek temel bir plan ya da çalışma üretmediklerini kaydetti.

Şehirde ulaşımın vatandaşlar için sorun olmaya başladığını ve bu sorunun da gün geçtikçe arttığını ifade eden Oğuz, bu duruma çözüm bulmak amacıyla Antalya Ulaşım Ana Planı hazırlandığını kaydetti.

Son yıllarda artan trafik sıkışıklığı ile cadde ve sokakların yetersizliğinin yeni yollar ve yeni trafik sistemlerinin gerekliliğini gündeme getirdiğine işaret eden Cem Oğuz, "Antalya'da 20 yıldır hizmet veren minibüsler ve halk otobüsleriyle caddelerde trafik sıkışıklığı daha da artmıştır. Özel araç sahipliğindeki artışla da ulaşım sorunu kentimizin en büyük sorunu haline gelmiştir" diye konuştu.

Sıkışan trafiğin aynı zamanda hava kirliliğine de neden olduğunun altını çizen Oğuz, bunun insan sağlığının olumsuz yönde etkilediğini, enerji ve zaman yönündende büyük kayıpların ortaya çıktığını söyledi.

Karayolları 13. Bölge Müdürü Mustafa Karademir ise Antalya'da 2002 yılı öncesi 196 kilometre bölünmüş yol bulunduğunu, 2013 yılında ise bölünmüş yol uzunluğunun 487 kilometreye ulaştığını söyledi. Karademir, "Bölge genelinde 443 kilometre sıcak karışım hizmet veren yol yer almaktardır. Ayrıca 188 kilometre de sıcak karışım yol yapımı de devam etmektedir. Bu yıl içerisinde ise 290 kilometre daha sıcak karışım ihaleleri planlanmıştır" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya Ulaşım Sorunları ve Çözümleri Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement