Antalya Turizminde Çeşitlilik Kaçınılmaz Zorunluluk' - Son Dakika
Güncel

Antalya Turizminde Çeşitlilik Kaçınılmaz Zorunluluk'

Antalya Turizminde Çeşitlilik Kaçınılmaz Zorunluluk\'

Antalya'da turizmin çeşitlendirilmesinin, kaçınılmaz bir zorunluluk haline geldiğini belirten Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, Antalya'nın turizmin parlayan yıldızları spor ve sağlık turizmlerini sahiplenebileceğini kaydetti.

11.06.2013 18:18

Antalya'da turizmin çeşitlendirilmesinin, kaçınılmaz bir zorunluluk haline geldiğini belirten Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, Antalya'nın turizmin parlayan yıldızları spor ve sağlık turizmlerini sahiplenebileceğini kaydetti.

Garanti Bankası'nın 2002'den bu yana düzenlenen Anadolu Sohbetleri 86'ncı toplantısı, Antalya'da yapıldı. Antalya'yı dünya çapında bir spor ve sağlık destinasyonuna dönüştürmenin esaslarının, ekonomi perspektifiyle birlikte ele alındığı toplantıya, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, Amerikan Hastanesi eski Genel Müdürü George Rountree, Manchester City Futbol Kulübü CEO'su Ferran Soriano ve Futbol Geliştirme Sorumlusu Patrick Vieira konuşmacı olarak katıldı.

62 İLDE 85 TOPLANTI

Projenin 11'inci yılında Antalya'daki 9'uncu toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirten Nafiz Karadere, 2002'den bu yana 62 ilde 85 toplantıda 400 konuşmacıyla kentlerin sorunlarının incelendiğini ve gelişim alanlarının tartışıldığını kaydetti. Karadere, Antalya'yı dünya çapında bir spor ve sağlık destinasyonuna dönüştürmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

YAŞLANAN NÜFUS VE SPORUN YARATTIĞI FIRSATLAR

Antalya'da turizmin çeşitlendirilmesinin, kaçınılmaz bir zorunluluk haline geldiğini belirten Karadere, 'Antalya'nın mağaraları, Olimpos Dağı, yürüyüş parkurları, Toros yaylaları, sualtı dalış noktaları, Köprülü Kanyon ve dünyanın en büyük tünel akvaryumu, hepsi ve daha nicesi Antalya turizmine pek çok pencere açabilir. Antalya'da golf sahasına sahip olan ya da futbol takımlarını ağırlayacak altyapısı olan tesis sayısı gün geçtikçe artıyor. Gelen konuk sayısı ve sağlanan ciro artışı, turizmde çeşitlenmeyle yeni talepler yaratıldığının önemli bir göstergesi. Antalya'nın turizmi çeşitlendirirken odaklanabileceği pek çok rekabetçi alan var. Yaşlanan dünya nüfusu ve sporun yarattığı fırsatları göz önünde bulundurduğumuzda, Antalya, turizm sektörünün parlayan yıldızları spor ve sağlık turizmini sahiplenebilir diye konuştu.

AKTİF BÜYÜKLÜĞÜ 167 MİLYAR LİRA

Halk ortaklı Garanti Bankası'nın 167 milyar liralık aktif büyüklüğüyle Türkiye'nin ikinci en büyük bankası olduğunu belirten Nafiz Karadere, bunun 96 milyar lirasının kredilerden oluştuğunu ve Türkiye ekonomisinin kesintisiz destekçisi olduklarını kaydetti. Antalya'da ise turizme yönelik 3.4 milyar liralık finansal destek sağlandığını açıklayan Nafiz Karadere, 'Antalyalılara 3.8 milyar lira kredi desteği sağlanmış. 326 bin 135 kredi kartımız Antalyalılar tarafından kullanılıyor ve 19 bin 216 adet üye işyerindeki pos makinelerinden 295 milyon lira ciro geçmekte. Antalya'daki bankalarımızda ise 3.5 milyar lira mevduat ve yatırım büyüklüğü var diye konuştu.

Anadolu Sohbetleri'nin konuşmacı konuklarından ve toplantı başkanı Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, spor ve sağlık turizminin perspektifinden Türkiye'nin ve Antalya'nın ekonomisi üzerine saptamalarını katılımcılarla paylaştı. Prof. Dr. Akat, önümüzdeki dönemde tasarrufların önem alacağı uyarısında da bulundu. Amerikan Hastanesi eski Genel Müdürü George Rountree, Antalya'nın mevcut potansiyelleri doğrultusunda bir sağlık destinasyonu yaratmanın esaslarını anlattı.

BARCELONA'YI ÖRNEK VERDİ

Manchester City Futbol Kulübü CEO'su Ferran Soriano, Barcelona ve Manchester City'deki tecrübeleri ışığında, futbol endüstrisinin kent ekonomisine ve turizmine katkılarına değindi. Soriano, bir kentin güçlü, dünya çapında bir futbol takımına sahip olmasının kent turizmi açısından çok büyük avantaj olduğunu kaydetti.

Manchester City Futbol Geliştirme Sorumlusu Patrick Vieira ise yöneticilik kariyeri ve futbolun gençlerin gelişimi ve sosyal refahı açısından kentlere sunduğu imkanlar üzerine bilgi verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Turizminde Çeşitlilik Kaçınılmaz Zorunluluk' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement