Antalya Stadyumu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Antalya Stadyumu Açıklaması

Antalya Stadyumu Açıklaması

Kazı çalışmaları iki ay önce başlayan ve geçen hafta sonu Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından temeli atılarak 2014 yılı sonunda bitirilmesi planlanan 33 bin kişilik Antalya Stadının ulaşım konusunda sıkıntıya sebep olacağı iddia edildi.

25.06.2013 15:56

Kazı çalışmaları iki ay önce başlayan ve geçen hafta sonu Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından temeli atılarak 2014 yılı sonunda bitirilmesi planlanan 33 bin kişilik Antalya Stadının ulaşım konusunda sıkıntıya sebep olacağı iddia edildi.

Antalya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cem Oğuz, stadyumun 10 bin metrekarelik alan üzerine yapılacak olan 600 araçlık otoparkı ile 100. Yıl güzergahı üzerindeki ulaşım sıkıntısının stat faaliyete geçtikten sonra problem olacağını ileri sürdü.

Antalya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cem Oğuz, Oda olarak söylenecek her şeyi söylediklerini belirterek "Antalya'nın önemli bir ihtiyacını karşılaması güzel bir olay. Bu şekilde inşallah bitirilecek. Bu projenin yer seçiminde sıkıntılar var. Gönül ister ki böyle büyük bir tesis yapılacakken ilgili meslek kuruluşlarıyla bir araya gelip bu kentin gelişimini göz önünde tutarak kentin en uygun yeri seçilseydi. Biz talep ettik fakat sonuçsuz kaldı ve inşaat başladı. Bundan sonraki süreçte 33 bin kişilik stat, 10 bin kişilik salon ve 3 bin 500 kişilikte bir yüzme havuzu yapılacak. Yüzme havuzu nereye yapılacak bilmiyorum projede göremiyorum. Bunları da ilave ettiğiniz zaman yaklaşık 50 bin insanın ulaşıma olan yükü göz önüne alınmalı" dedi.

ULAŞIM SORUNU

Stada ayrılan otopark alanı ve ulaşımın yetersiz olduğunun altını çizen Oğuz, şunları söyledi: "Bu projede ilk sorun otopark alanı ve ulaşımın yetersizliğidir. 10 bin metrekare alan ayrılmış bu da 600 araçlık otopark demek. Bu sorunları aşmak için şimdiden ulaşımı yenilememiz gerekiyor. 2015 yılında proje bitene kadar bizim bu toplu taşıma aksını özellikle 100. Yıl kısmını düzenlememiz gerekiyor. Antalya'nın alt yapı konusunda sıkıntıya sebep olmayacak bir arazinin seçilmesi gerekirdi. Alt yapı ve ulaşım hattına ciddi sıkıntılar çıkaracağını düşünüyoruz. Bunun dışında bir tesis buraya getirilmemeli. AVM ya da residance buraya yapılmamalı. Bunun dışında kentin başka uygun olan kısımları projenin diğer kısımları için kullanılmalıdır."

Stadın yapılacağı alanda oturan sakinlerin kazı çalışmalarının uzun sürmesinden dolayı ciddi şekilde rahatsız olduklarına değinen Oğuz, çalışmaların kısa sürede bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Kazı çalışmalarının iki aydır sürdüğünü anlatan Oğuz, sözlerini şöyle tamamladı: "Ben burada ikamet ediyorum. İki aydır sabah 8 akşam 8 sürekli iş makinesi sesi var, çalışma ortamı bırakmadı. Yoğun bir çalışmayla kazının bitirilmesi gerekiyor. Kazı yapıldığı için tam olarak ölçme imkanım olmadı ama kotlar da bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Bunun tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Bu yapıda kot hatası olursa yüksekliği artacağından, bu kısımda hakim olan rüzgarlarının önü kapanmış olacak. Bu da burada oturan insanların yaşam konforunu olumsuz etkileyecektir." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya Stadyumu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement