Antalya Metin Göktepe Antalya'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Antalya Metin Göktepe Antalya'da Anıldı

Antalya Metin Göktepe Antalya\'da Anıldı

Metin Göktepe Antalya'da anıldı İstanbul'da gözaltındayken hayatını kaybeden Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe, ölümünün 20'inci yıldönümünde Antalya'da protesto gösteri eşliğinde anıldı.

08.01.2016 21:06

Metin Göktepe Antalya'da anıldı

İstanbul'da gözaltındayken hayatını kaybeden Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe, ölümünün 20'inci yıldönümünde Antalya'da protesto gösteri eşliğinde anıldı.

İstanbul'da görev yaparken gözaltına alınan ve işkence sonucu 8 Ocak 1996 yılında yaşamını yitiren gazeteci Metin Göktepe için Kalekapısı Meydanı'nda anma programı düzenlendi. Yaklaşık 100 kişilik grup, Attalos heykelinin önünde toplanarak slogan attı. Basına ve gazetecilere yönelik saldırıları protesto eden grup, öldürülen gazetecilerin isimlerini tek tek saydıktan sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Çok sayıda siyasi parti ve sendika temsilcisinin de katıldığı anma programında, Evrensel Gazetesi Antalya Temsilcisi Mahir Doğan, basın açıklaması yaptı.

Mahir Doğan, Sabahattin Ali ile başlayan muhalif gazetecileri öldürme ve baskılama geleneğinin 20 yıl önce Metin Göktepe'yi de aldığını söyledi. Bugün de gazetecilere baskıların devam ettiğini, gazete ve gazetecilerin hedef gösterildiğini belirten Doğan, tutuklu gazetecilerin derhal serbest bırakılması gerektiğini kaydetti. Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Metin Göktepe Antalya'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement