Antalya Kornalı Taciz Cinayetinde İki Sanığa Hapis - Son Dakika
Güncel

Antalya Kornalı Taciz Cinayetinde İki Sanığa Hapis

Antalya Kornalı Taciz Cinayetinde İki Sanığa Hapis

Antalya'da motosikletle geçerken çaldıkları korna yüzünden tartıştıkları 40 yaşındaki Fatih Pala'yı bıçaklayarak öldürmekten yargılanan 23 yaşındaki Mehmet Öztunç 13 yıl 4 ay, arkadaşı 20 yaşındaki Sercan Serter 6 yıl 8 ay hapse mahkum edildi.

19.02.2016 11:56

Antalya'da motosikletle geçerken çaldıkları korna yüzünden tartıştıkları 40 yaşındaki Fatih Pala'yı bıçaklayarak öldürmekten yargılanan 23 yaşındaki Mehmet Öztunç 13 yıl 4 ay, arkadaşı 20 yaşındaki Sercan Serter 6 yıl 8 ay hapse mahkum edildi.

Evli ve üç çocuk babası Fatih Pala, kızı, kardeşleri ve yeğenleriyle geçen yıl temmuz ayında Kaleiçi Yat Limanı'na gezmeye gitti. Aynı aileden 6 kişilik grup saat 05.00'e kadar eğlendikten sonra Kalekapısı'na park edilen araçlarına doğru yürümeye başladı. Bu sırada önlerinden motosikletle geçen iki genç korna çaldı. Kornanın önlerinde yürüyen kız yeğenlerini taciz için çalındığını düşünen Fatih Pala'nın kardeşi Rasim Pala ile motosikletli gençler arasında tartışma çıktı. Tartışmaya Fatih Pala da katıldı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine araya çevredeki vatandaşlar girdi.

DÖNÜP GERİ GELDİLER

Taraflar ayrıldıktan bir süre sonra motosikletli iki genç geri döndü. Tarafların tekrar kavgaya tutuşması üzerine Fatih Pala bıçaklanarak öldürüldü. Olaydan sonra yakalanan Mehmet Öztunç ve Sercan Serter ile Rasim Pala tutuklandı.

Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Rasim Pala ilk duruşmada tahliye edildi. Motosikletin arka koltuğunda oturan Sercan Serter de ikinci duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Fatih Pala'yı öldürmekten yargılanan Mehmut Öztunç ise korrnayı grubun önündeki genç kızlar için değil, gördüğü bir ışığı araç sandığı için çaldığını iddia etti.

Karar duruşmasında tutuklu sanık Mehmet Öztunç, tutuksuz Sercan Serter ile diğer sanık Rasim Pala hazır bulundu. Mehmet Öztunç'un avukatı Coşkun Demir, müvekkilinin korku ve panik sebebiyle bıçağını kullandığını iddia etti. Kavgada ağabeyini kaybeden Rasim Pala ise iki sanığın da cezalandırılmasını istedi.

TAHRİK VE TAKDİR İNDİRİMİ

Yargılama sonucu Mehmet Öztunç'u önce ömür boyu hapse mahkum eden mahkeme, sanığın bu eylemi haksız tahrik altında gerçekleştirdiği gerekçesiyle takdir indirimiyle beraber cezayı 13 yıl 4 aya düşürdü. Mahkeme, Sercan Serter'i ise Fatih Pala'nın öldürülmesine yardımcı olmak suçundan indirimlerle birlikte 6 yıl 8 ay hapse mahkum etti. Mahkeme Rasim Pala'yı da kasten yaralama suçundan 2 bin 440 lira adli para cezasına çarptırdı.

TARAFLAR ARASINDA ARBEDE

Karar sonrası Mehmet Öztunç'un yakınları ile Fatih Pala'nın yakınları arasında arbede çıktı. Fatih Pala'nın annesi Nükhet Pala, Mehmet Öztunç'un yakınlarının, 'Bizim oğlumuz gelecek. Ama sizin oğlunuz gelmeyecek' diyerek kendilerini tahrik ettiğini iddia etti. Bu söz üzerine Fatih Pala'nın kızı Büşra, "Ne demek oluyor bu" diyerek sanık yakınlarına tepki gösterdi. Taraflar arasındaki olası kavga adliye polisi ve her iki taraftan kişilerin araya girmesiyle önlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Kornalı Taciz Cinayetinde İki Sanığa Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement