Antalya - Icf Airport Akdeniz'in Havacılık Devlerini Antalya'da Topluyor - Son Dakika
Güncel

Antalya - Icf Airport Akdeniz'in Havacılık Devlerini Antalya'da Topluyor

Antalya - Icf Airport Akdeniz\'in Havacılık Devlerini Antalya\'da Topluyor

Icf Airports Antalya Havalimanı, Havacılık Sektörünün En Önemli Etkinliği Routes'u Antalya'ya Getiriyor. Akdeniz'in Havacılık ve Turizm Sektörü 'routes Turizm Akdeniz Forumu' ile 13- 15 Şubat 2011 Tarihleri Arasında Antalya'da Bir Araya Gelecek. Forum İçin Gerçekleştirilen İmza Töreninde Konuşan Dünya Routes Gelişim Forumu Başkan Yardımcısı Eric T. Layden, Ekonomik Krizin Etkisiyle Son 12 Ayda 100'den Fazla Havayolu Şirketinin Kapandığını Söyledi.

22.06.2010 20:06

ICF Airports Antalya Havalimanı, havacılık sektörünün en önemli etkinliği Routes'u Antalya'ya getiriyor. Akdeniz'in havacılık ve turizm sektörü 'Routes Turizm Akdeniz Forumu' ile 13- 15 Şubat 2011 tarihleri arasında Antalya'da bir araya gelecek. Forum için gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Dünya Routes Gelişim Forumu Başkan Yardımcısı Eric T. Layden, ekonomik krizin etkisiyle son 12 ayda 100'den fazla havayolu şirketinin kapandığını söyledi.

Routes Gelişim Forumu, adına turizmi de ekleyerek ilk kez 'Routes Turizm Akdeniz Forumu' adıyla Antalya'da gerçekleşecek. Akdeniz çanağındaki havacılık ve turizm sektörünün en önemli isimlerini buluşturacak forum için ICF Airport Otel'de imza töreni yapıldı. Routes Turizm Akdeniz Forumu için hazırlanan protokolü, ICF Airports Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serhat Çeçen, Dünya Routes Gelişim Forumu Başkan Yardımcısı Eric Layden, Turizm Direktörü Gerard Brown, ICF Airports Yönetim Kurulu Üyeleri Yaşar Döngel ve Abdullah Keleş imzaladı. Akdeniz çanağında yer alan 35 ülkelerinin havacılık ve turizm sektörlerinden yaklaşık 350 temsilcinin katılması öngörülen Routes Turizm Akdeniz Forumu, 13- 15 Şubat 2010 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleşecek. ICF Airports Genel Müdürleri Ferda Yakar ve Alexander Laukenmann'ın açılış konuşmalarıyla başlayan imza töreninde Genel Müdür Yakar, "Uzun süredir başarıyla yürüttüğümüz çalışmayı sonuçlandırmış bulunuyoruz. Çok güzel ve yeni bir oluşuma ICF olarak imza attığımız için onurlu ve mutluyuz" dedi.

Dünya Routes Gelişim Forumu Başkan Yardımcısı Eric T. Layden, "Bu ilişkiyi uzun zamandır geliştiriyoruz. Öylesine bir etkinlik değil, büyük bir işbirliği gerektiriyor. ICF ekibine bu işbirliğinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Antalya'da yapılacak fuarın klasik anlamda fuar, konferans, şikayetlerin anlatılacağı, halka açık, katılımın teşvik edileceği yapılanma olmayacağı vurgulanırken Routes Formu'nun odağını tur operatörleri ve tedarikçiler arasında stratejilerin geliştirilmesi ve özel anlaşmaların yapılanmasının oluşturacağı kaydedildi.

Dünya Routes Gelişim Forumu Başkan Yardımcısı Eric T. Layden, küresel ekonomik kriz nedeniyle dünyada sivil havacılık sektörünün önemli yolcu düşüşü yaşadığını belirtirken "Havalimanları ve havayolu şirketleri bu kadar büyük düşüşü daha önce görmedi" dedi. Son 12 ayda 100'den fazla havayolu şirketinin kapandığını, sektörün 11 milyar dolar açık verdiğini kaydeden T. Layden, "Kriz sektördeki zayıflıkları ortaya çıkardığı gibi yeni işbirlikleri gereğini de ortaya çıkardı. Kriz ve Avrupa'da euro dengesizliği tatil masraflarının yükselmesine yol açtı. Bu nedenle Avrupa dışında yerler aranıyor. Türkiye bu durumdan çok önemli fayda sağlamaya imkan sunmaktadır" diye konuştu. Eric T. Layden, şirketlerinin Türkiye için sloganın, "Kültür, miras ve tarini düşünün Türkiye'yi düşünün" olduğunu kaydetti.

ANTALYA POTANSİYELİNE İNANIYORUZ

ICF Airport Yönetim Kurulu üyesi Yaşar Döngel, Antalya'nın turizmine hizmet etmenin en önemli görevleri arasında olduğunu belirterek, Antalya Havalimanı İç Hatlar Terminali, 1 ve 2'nci Dış Hatlar terminallerinin işletmeciliğini 2.4 Milyar euro gibi rekor bedelle üstlendiklerini anlattı. Döngel, "Bununla da yetinmedik, 17 Nisan'da açılışını yaptığımız yeni İç Hatlar Terminalimiz için ihalede belirtilen şartlardan daha fazlasını yapıp 100 milyon euro'luk yatırıma imza attık. Bütün bu yatırımlarımızın altında Antalya'nın potansiyeline olan inancımız vardı" diye konuştu.

Antalya'nın Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı ve 'Türk turizmin başkenti' olması gerçeğine rağmen kentin sahip olduğu turizm potansiyelini tam anlamıyla değerlendirilmediğini belirten Döngel, şöyle devam etti:

"Antalya'da turizmin sadece yaz sezonuna ve deniz, kum, güneş üçgenine sıkışıp kalmadan yılın 12 ayı devam etmesi gerekiyor. Antalya'nın iklimi, tarihi, kültürel zenginliği, doğal güzellikleri, kaliteli tesisleri ve yüksek yatak kapasitesi değerlendirilmeyi bekliyor. 6 ay çalışan 6 ay duran bir kent yapılanması koma durumudur. Bu sürdürülebilir değildir. ICF Airports olarak, bu anlayış ve sorumluluk bilinciyle dünya havacılık sektörünün en itibarlı forumlarından birisi olan Routes'u Antalya'ya getiriyoruz. Akdeniz çanağındaki yaklaşık 35 ülkeden hem turizm hem de havacılık sektörlerinin önemli oyuncuları, yaklaşık 350 katılımcı burada buluşacak. Bunların her ikisi de Antalya'ya ve sahip olduğu potansiyele inanan bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Bu inancımızı paylaşan herkesi bu etkinliğe sahip çıkmaya ve ellerinden gelen her türlü desteği sağlamaya davet ediyoruz."

Routes forumlarının yapıldığı bölgelerde hava trafiğinin artmasına direkt olarak etki ettiğini kaydeden Döngel, "Geçmiş Routes organizasyonlarına ve yapıldığı şehirlerin hava trafiğine bakıldığında bu net bir şekilde görülüyor. Antalya'da da bunu başaracağımıza; hava trafiğinde önümüzdeki dönem içerisinde belirgin bir şekilde artış elde edeceğimize inanıyoruz. Ayrıca tarifeli sefer sayılarımızda da belirgin bir artış hedefliyoruz" diyerek konuşmasını tamamladı.

KUTU

Routes nedir?

DÜNYA Routes Gelişim Forumu, havayolu, hava alanı ve turizm networkunu bir araya getiren dünyaca ünlü bir etkinlik olarak biliniyor. Routes, global ve bölgesel olarak düzenlediği forumlarla havaalanlarının hava hizmetlerinin gelişimi konusundaki rolünü destek. Bu yılki Dünya Routes Gelişim Forumu 19- 21 Eylül tarihleri arasında Vancouver, Kanada'da gerçekleşecek. Routes, İngiltere Manchester kökenli ASM şirketinin bir parçası olarak 1995'de yönetici Mike Howarth tarafından havayollarına güzergah konusunda danışmanlık yapmak amacıyla kuruldu. Dünyaca ünlü Routes Forumu, resmi ve önceden planlanmış görüşmeler dışında devamlı ağ oluşturma ve iş geliştirme için planlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Icf Airport Akdeniz'in Havacılık Devlerini Antalya'da Topluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement