Antalya Ediz Hun: Türkiye Zor ve Acılı Günlerden Geçiyor - Son Dakika
Güncel

Antalya Ediz Hun: Türkiye Zor ve Acılı Günlerden Geçiyor

Antalya Ediz Hun: Türkiye Zor ve Acılı Günlerden Geçiyor

Ediz Hun: Türkiye zor ve acılı günlerden geçiyorAntalya'da ilk, orta ve lise öğrencilerinin katılımına açık 4'üncü Genç Çınarlar Kısa Film Yarışması Ödül Töreni'ne katılan sanatçı Ediz Hun, Türkiye'nin zor ve acılı günlerden geçtiğini belirterek, "Bazıları için bugünler çok zor. Evlatlarımızı 20, 25 yaşında, henüz 18 yaşında kaybediyoruz" dedi.

08.06.2016 18:57

Ediz Hun: Türkiye zor ve acılı günlerden geçiyor

Antalya'da ilk, orta ve lise öğrencilerinin katılımına açık 4'üncü Genç Çınarlar Kısa Film Yarışması Ödül Töreni'ne katılan sanatçı Ediz Hun, Türkiye'nin zor ve acılı günlerden geçtiğini belirterek, "Bazıları için bugünler çok zor. Evlatlarımızı 20, 25 yaşında, henüz 18 yaşında kaybediyoruz" dedi.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Değerler Eğitimi' kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi'yle gerçekleştirdiği 4'üncü Genç Çınarlar Kısa Film Yarışması ödül töreni, Antalya Kültür Merkezi'nde yapıldı. Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Ediz Hun'un onur konuğu olduğu törende Vali Yardımcısı Mestan Yayman, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan'la birlikte milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve yarışma ekipleri yer aldı.

Ediz Hun, törende yaptığı konuşmada, salonu dolduran öğrencilere "Daima sevgiyle yolunuza devam edin" öğüdünde bulundu. Türkiye'nin zor ve acılı günlerden geçtiğini aktaran Hun, 'Analık babalık, henüz bilmiyorsunuz ama çok zor. Bazıları için bugünler çok zor. Evlatlarımızı 20, 25 yaşında, henüz 18 yaşında kaybediyoruz. İnşallah bu güzel ülke, bu güzel insanlar, Türk milleti Atatürk'ün yolunda açık ve güzel günler görsün" diye konuştu.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ayrı kategorilerde düzenlenen kısa film yarışmasına bu yıl 104 okuldan 145 kısa film başvurdu. Yapılan değerlendirme sonucunda 17 film ödüle değer görüldü.

İlkokullarda Kepez Arslanlar İlkokulu'ndan yönetmenliğini Tuğra Osman Yılmaz'ın yaptığı 'Hayat Bilgisi', ortaokullarda Alanya Değirmendere Ortaokulu'ndan Berna Koç'un yönettiği 'Yalancı Çoban', liselerde ise Kemer Ünal Aysal Anadolu Lisesi'nden Berk Yaşar Akay'ın yönettiği 'Siyah ve Mavi', 4'üncü Genç Çınarlar Kısa Film Yarışması'nın birincileri oldu. Dereceye giren yapımlarda yer alan öğrenciler, ödül heykelciğinin yanı sıra kamera, tablet bilgisayar, bisiklet gibi hediyelerin de sahibi oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Ediz Hun: Türkiye Zor ve Acılı Günlerden Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement