Antalya'daki Patlama - Son Dakika
Güncel

Antalya'daki Patlama

Antalya\'daki Patlama

3 kişinin ölümü, 87 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamanın faili olarak yargılanan sanık, 4 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 753 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı

06.12.2013 15:53

Antalya'da 3 kişinin ölümü, 87 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamanın faili olarak yargılanan sanık, 4 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 753 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, hakkında 101 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen tutuklu sanık İbrahim Yağız ile avukatı Nazan Sakallı Aktaş katıldı.

Sanık avukatı Aktaş, toplanan delillerin olayın oluş şeklini dahi aydınlatmadığını, tahminlere ve varsayımlara dayandığını, oysa yargılamada ceza verebilmek için kesin, her türlü şüpheden uzak delillere ihtiyaç olduğunu, bu nedenle öncelikle müvekkilinin beraatine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme Başkanı Cahit Kargılı'nın son sözünü sorması üzerine sanık İbrahim Yağız, "Beratimi istiyorum" dedi.

Heyet, sanık İbrahim Yağız'a, terör örgütü PKK adına devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik bir fiil işlemek ve 3 kişinin ölümü nedeniyle 4 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 52 kişinin yaralanmasından dolayı da toplam 753 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Sanık avukatı, kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Antalya Kalekapısı'nda 28 Ağustos 2006 tarihinde Büyükşehir Belediye İşhanı önünde meydana gelen patlamada İmran Arık (20), emekli polis Bakil Aykut (55) ve İlter Avşar (18) ölmüş, aralarında turistlerin de bulunduğu 87 kişi yaralanmıştı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'daki Patlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement